Narodna stranka i SNS o Spensu

Narodna stranka pozvala je građane Novog Sada da se potpisivanjem peticije za odbranu Spensa usprotive nameri vlasti da sruše ovo zdanje, koje je jedan od simbola glavnog grada Vojvodine. SNS Novog Sada navodi da Narodna stranka nastavlja da obmanjuje građane Novog Sada.

Narodna stranka je u saopštenju pozvala građane da javno i glasno iskažu svoje neslaganje sa najavom vlasti da će srušiti Spens i da potpišu peticiju protiv njegovog rušenja, ispred Katedrale, na uglu Zmaj Jovine ulice i Modene danas od 18 sati do 21 sat.

Novosadaska organizacija stranke ocenjuje da je Spens biser i "neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada" i podseća da je, u vreme kad je Spens građen Novi Sad imao 150.000 stanovnika, a sada ima trostruko više.

"Zato je imperativ naše generacije da sačuva Spens i da izgradimo nove sportske objekte koje ćemo ostaviti u nasleđe budućim generacijama", poručuje NS i naglašava da Spens pripada Novosađanima koji su ga "za samo dve godine izgradili odvajanjem iz svojih samodoprinosa".

"Obaveštavamo javnost da borba za Spens počinje, jer ko ruši Spens - ruši Novi Sad", naglašava u saopštenju Narodna stranka

SNS Novog Sada ovim povodom je saopštio da Narodna stranka Vuka Jeremića i njeno Povereništvo za Vojvodinu na čelu sa Borislavom Novakovićem današnjom akcijom prikupljanja potpisa nastavlja da obmanjuje građane Novog Sada.

Gradski odbor Srpske napredne stranke ističe da nikakva odluka o rušenju tog objekta nije bila na dnevnom redu Skupštine grada, koja je osnivač Javnog preduzeća Sportski i poslovni centar "Vojvodina", a kamoli da je doneta.

Takođe, nikakav predlog takve vrste nije upućen Skupštini grada, niti je o tome raspravljano na bilo kom skupštinskom odboru, kažu u SNS.

"Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u javnost je izneo samo svoje mišljenje o jednom od načina rešavanja problema preduzeća koje se nalazi u ogromnim gubicima i čiji objekat je građen u neko drugo vreme, kada u našoj zemlji nije bilo tržišne ekonomije. Izgradnja modernijeg i funkcionalnijeg sportskog centra samo je jedan od predloga za rešenje ovog velikog problema", navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво