Trivan sa ambasadorom Kube

Tradicionalno dobri prijateljski odnosi dve zemlje predstavljaju dobru osnovu za saradnju u oblasti zaštite životne sredine, rečeno je na sastanku ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i ambasadora Republike Kube Gustava Trista del Toda.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je sa ambasadorom Republike Kube Gustavom Tristom del Todom o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

U razgovoru je konstantovano da tradicionalno dobri prijateljski odnosi dve zemlje predstavljaju dobru osnovu za saradnju u oblasti zaštite životne sredine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Trivan je istakao da je Republika Kuba, nama važna prijateljska zemlja, sa kojom možemo razviti saradnju u zaštiti životne sredine, jer je ta oblast od prioritetnog značaja obema zemljama, posebno kada je reč o biodiverzitetu.

"Srbija pripada jednom od najznačajnijih centara biodiverziteta u Evropi i važno nam je da očuvamo i održivo koristimo biološku raznovrsnost koja je od nacionalnog značaja kao i da povećamo površinu i broj zaštićenih područja. Razmena naučnih i stručnih ekoloških znanja može biti dragocena u saradnji dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine i prirode", rekao je ministar.

"Poziv Trivanu da poseti Kubu"

Ambasador Gustav Tristo del Todo je ukazao da je Kuba iskreni prijatelj Srbije.

Dodao je da se dobri bilateralni odnosi i potencijali dve zemlje mogu proširiti na saradnju u oblasti zaštite životne sredine za koju je Kuba veoma zainteresovana.

Del Todo je uputio poziv ministru Trivanu da poseti Kubu.

Tokom susreta je dogovoreno da se u međusobnoj korespodenciji nadležnih državnih organa i ministarstava pripreme i ugovore okviri saradnje ministarstava zaštite životne sredine Srbije i Kube, memorandum o saradnji dva ministarstva i konkretan plan razmene stručnjaka i studenata koji se bave životnom sredinom.

Ovom prilikom je izražena zahvalnost kubanskoj strani na njihovoj kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво