Vulin: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

"Kada bi se Ramuš Haradinaj nešto pitao, onda Srbije ne bi ni bilo, ali pošto se ne pita, i s njim se ne pregovara, biće onako kako se budu dogovorili naši pregovarači i kako budu prihvatili građani Srbije", rekao je Vulin povodom Haradinajeve izjave da će sporazuma sa Srbijom biti ako Srbija prizna Kosovo i ako opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa juga centralne Srbije, budu pripojeni Kosovu.

Kako prenosi Ministarstvo odbrane, on je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čovek koji je pokazao da je u stanju da se izbori za interese Srbije i srpskog naroda i tamo gde se mislilo da nema nikakve nade.

Vučić je isto tako "i čovek koji se ne zaklanja ni iza koga, koji će vrlo jasno i glasno reći kada nešto bude bilo blizu dogovora i kada nešto, ako bude bilo blizu dogovora, da se stavi pred lice čitave nacije i da se svako od nas izjasni o tome, o rezultatima razgovora i pregovora", dodao je ministar.

On je ocenio i "nekažnjeni terorista kao što je Haradinaj ne može ništa drugo ni da kaže, nego da pokuša da pokvari sporazum, da ga osujeti, jer ako bude osujećen i pokvaren sporazum, ako bude zadržan status kvo, Haradinaj će biti na slobodi".

"Ako sporazum bude bio postignut i ako budemo mogli da kažemo da možemo da idemo dalje, onda će funkcionisati Sud za ratne zločine OVK-a i sve ono što Haradinaj i njemu slični pokušavaju da izbegnu", poručio je ministar Vulin, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. sep 2018, 11:32)
Ivan [neregistrovani]

haradinaj

Haradinaj je samo jedna od marioneta,koja se nista ne pita,vec radi kako mu se kaze.

(nedelja, 16. sep 2018, 17:14)
Gile [neregistrovani]

Haradinaj o granici i izolaciji Kosova

Haradinaj se mnogo ne pita to je istina , da ce se sve manje pitati i to je istina . Politika koju ju je zastupao Haradinaj otisla je davno u proslost , jer ratno huskacka poltika koju prati razdor mrznja i krv odavno vise nije u igri velikih sila ,ni Albanskog naroda kao ni Srpskog.