Brnabićeva i Rot: Napareduje saradnja Srbije i Nemačke

Predsednica srpske vlade Ana Brnabić ocenila je da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke konstantno napreduje, a da će poseban fokus u budućnosti biti na saradnji malih i srednjih preduzeća.

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa Mihaelom Rotom, državnim ministrom za Evropu i zamenikom ministra spoljnih poslova Nemačke.

U razgovoru, koji je bio posvećen aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana i rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji, konstatovano je da je interes ulaska Srbije u Evropsku uniju obostran, jer doprinosi očuvanju mira, prosperiteta i stabilnosti cele Evrope, saopšteno je iz Kabineta premijerke.

Brnabićeva je naglasila da se u okviru nastavka reformi u Srbiji veliki napori ulažu u jačanje i razvoj elektronske uprave za koju je navela da je, zbog transparentnosti koju obezbeđuje, najefikasnija u borbi protiv korupcije.

Intenzivno se radi i na reformi javne uprave i pravosuđa, rekla je premijerka i dodala da su sve do sada preduzete mere kao i one koje tek predstoje, važne zbog ispunjavanja standarda Evropske unije, ali pre svega zbog građana Srbije.

Istakla je da kada je reč o postizanju sporazuma sa Prištinom, kompromis vidi kao jedino rešenje i da se zalaže za dijalog bez obzira na težinu problema.

Ana Brnabić ocenila je da zamrznuti konflikt nije u interesu Srbije i da problem mora da se reši, a da je "od presudne važnosti u pravcu postizanja kompromisa bila i hrabrost predsednika Aleksandra Vučića koju je pokazao otvarajući unutrašnji dijalog o Kosovu", navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar