Vučić: Pogibija radnika tragedija, saučešće porodicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je pogibija dva radnika na gradilištu "Beograda na vodi" tragedija i da će nadležni organi ispitati taj slučaj.

"Najdublje saučešće porodicama nastradalih na gradilištu, obema porodicama sam uputio izraze saučešća i ne znam šta imate da dodate tome. To je život i takve stvari se dešavaju", rekao je Aleksandar Vučić.

Dodaje da će ukoliko postoji bilo kakva odgovornost nadležni organi to i ispitati.

"Nadam se da, ako postoji odgovornost, da ja ne spadam u one koje će da progone, već da će nadležni organi to da ispitaju, ali to je velika tragedija za njihove porodice i to je sve", rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše kampanju opozicije protiv njega tim povodom, predsednik je rekao:

"Ovi drugi, koji misle da izvuku neku političku korist iz tragedije običnih ljudi, njima na ovako važnom mestu ne mogu da pridajem posebnu važnost. Oni najbolje o sebi govore."

Kako Tanjug prenosi, što se tiče optužbi na račun države u vezi sa tragedijom, Vučić se pozvao na podatke objavljene u javnosti, da u Americi svakih deset sekundi gine jedan perač prozora.

"Postoje teški poslovi, na Đerdapu je sedam radnika poginulo, to nisu manekeni, nikom se nije iskrivila štikla na pisti, to se na građevini desi... Mi imamo daleko manji broj nesreća u odnosu na broj stanovnika u odnosu na druge zemlje", rekao je Vučić.

Dodao je da je odgovornost države da li je preduzela sve, da li su radnici bili prijavljeni, da li su imali zaštitnu opremu, da li su kompanije preduzele sve.

"Nisam ja potpisao akt o premeštanju dijaloga"

Predsednik Vučić je izjavio da on nije nikad potpisao nikakav sporazum ili akt o premeštanju dijaloga Beograda i Prištine iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, već je to urađeno za vreme Borisa Tadića.

"Nikada nismo potpisivali nikakav sporazum, nikakav akt o premeštanju iz UN u Evropu, niti bilo šta. Bilo je različitih promena formata, ali ni Dačić, ni Đurić, ni Vučić, ni bilo ko, nikada ništa o promeni nadležnosti ili strukture dijaloga nije potpisao. Ništa slično", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa vrhom Vojske Srbije ko je odgovoran za prebacivanje dijaloga iz UN u okvire EU – on ili Boris Tadić, rekao da je u septembru 2010. godine Generalna skupština UN na predlog Borisa Tadića usvojila rezoluciju kojom je pozvala EU da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

U martu 2011. godine započeo je dijalog Tahiri–Stefanović, podsetio je Vučić i dodao da je prvi sporazum koji je potpisan 2. decembra 2011. godine bio sporazum o integrisanom upravljanju granicama.

"Tada su nam doveli graničnu policiju i carinu na Jarinje i Brnjak, tada je zvanično uspostavljena granica između Srba i Srba i tada je sever KiM odvojen od centralne Srbije", rekao je predsednik Srbije i podsetio da u zemlji tada nisu bili ni planirani izbori u zemlji, niti je SNS bio blizu vlasti.

Vučić o ubistvu investitora 

Vučić je rekao i da ne očekuje izvinjenje od onih koji su slavili čin ubistva investitora u Beogradu Zorana Trifunovića, jer, kako je rekao, čin ubistva mogu da slave samo ljudi bez časti.

Kaže da nije sebi smeo da dozvoli da komentariše to ubistvo zbog pretpostavke nevinosti, ali da je to uradio zato što je znao da je reč o hladnokrvnom ubistvu.

"Izvinjavam se, ali nisam mogao kao predsednik Srbije da dozvolim da junaci naše dece, budućnosti, budu hladnokrvne ubice, kao što su to neki želeli da bude", rekao je Vučić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара