Potpredsednik Indije doputovao u Beograd

Venkaj Naidu, potpredsednik Indije, doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" su ga dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić i ambasador Indije u Beogradu Subrat Batačardži.

Potpredsednik Naidu sutra će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Za Naidua će sutra ispred Palate "Srbija" biti priređen svečani doček, nakon čega će uslediti tet-a-tet razgovori sa predsednikom Srbije, a potom i plenarni razgovori dveju delegacija.

Nakon plenarnih razgovora predviđeno je potpisivanje bilateralnih sporazuma: Sporazum o saradnji Srbije i Indije u oblasti zdravlja bilja i biljnog karantina potpisaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Indije Batačardži.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Indije potpisaće potredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Indije u Beogradu Subrat Batačardži.

Potom su predviđene izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua.

Nešto iza podneva predviđen je Poslovni forum Srbija–Indija na kojem će učestvovati i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Mehruf Manalodi, predsednik Konfederacije indijske industrije, Venkaja Naidu, potpredsednik Indije, i predsednik Vučić.

broj komentara 0 pošalji komentar