Saučešće premijerke Brnabić porodicama poginulih radnika

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ime Vlade Srbije saučešće porodicama radnika koji su danas stradali na gradilištu "Beograda na vodi". Istovremeno je apelovala na političke stranke da ovakve tragedije ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.

"Ovo je velika tragedija, ali to je, nažalost, nešto što se dešava svugde u svetu, jer je građevina veoma visoko rizičan posao", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je navela da podaci najrazvijenijih zemalja sveta pokazuju tragičan i zabrinjavajući trend.

Pozvala se na informacije da je u SAD, prema poslednjim zvaničnim podacima iz 2016. godine, čak 5.100 radnika izgubilo život na svom radnom mestu, što je u proseku više od 14 radnika dnevno.

Brnabićeva je apelovala na stranke i sve političke organizacije da ne zloupotrebljavaju ovakve tragedije u političke svrhe.

"Mislim da je neprimereno i strašno da se ovakve tragedije zloupotrebljavaju, kako bi se ostvario bilo kakav politički poen i vodila politička borba protiv neistomišljenika", poručila je Brnabićeva.

Dvojica radnika poginula su jutros prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво