Savez za Srbiju i DSS traže da se zaustavi prodaja PKB-a

Savez za Srbiju zatražio je da se obustavi proces privatizacije PKB-a, jer je to, kako se konstatuje u saopštenju, deo rasprodaje Srbije sa nesagledivim posledicama, za šta će neko morati da odgovara. I Demokratska stranka Srbije traži da se odustane od procesa privatizacije PKB-a.

"Privatizacija PKB-a je očigledno nameštena i radi se o krađi države, jer se na tender za privaticiju PKB-a i to po duplo manjoj ceni od procenjene, deset puta manjoj ceni od realne, prijavio samo jedan ponuđač i to 'čuvena' 'El Dahra' koja je poznata kao partner SNS-a", navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju koje prenosi Fonet.

SZS ističe da je u svetu trend da čak i one države koje su privatizovale svoja prirodna i privredna bogatstva, sada to polako vraćaju u svoje vlasništvo, a Srbija svoje vode, rudna bogatstva i poljoprivredno zemljište prodaje u bescenje i tako ugrožava celokupno stanovništvo.

I Demokratska stranka Srbije je pozvala vlast u Srbiji da odustane od procesa privatizacije PKB-a.

"Način na koji je sproveden postupak i dobijanje samo jedne ponude, dodatno izaziva sumnju u regularnost samog tendera", naglašava DSS.

Prema oceni DSS-a, svako dalje insistiranje na privatizaciji PKB, "značilo bi da Srpska napredna stranka, koja godinama napada i vređa sve bivše vlasti da su izvršile pogrešne pljačkaške privatizacije, danas čini nešto još gore", rasprodajući najplodniju zemlju, najvrednije resurse ipreduzeća od nacionalnog interesa.

broj komentara 0 pošalji komentar