Kosovska skupština usvojila nekoliko zakona, pa ponovo proglasila pauzu

Parlament u Prištini usvojio je nekoliko zakonskih predloga a odmah nakon toga proglasio novu pauzu do 18 časova zbog nedostatka kvoruma. Redovno jesenje zasedanje tako je otežano i produžen je prošlonedeljni kolaps, kada je u više navrata, što na predlog vladajućih, što na predlog opozicije, predsedavajući Kadri Veselji bez uspeha pokušavao da počne dva vanredna zasedanja.

Na početak današnje sednice, koja je bila zakazana za 11 časova, čekalo se nekoliko sati zbog nedostatka kvoruma. Skupština je otpočela rad, usvojila nekoliko usvojenih zakonskih predloga, pa proglasila novu pauzu do 18 sati, ponovo zbog nedostatka kvoruma. 

Na dnevnom redu sednice je 40 tačka, među kojima je i glasanje o rezoluciji o dijalogu sa Beogradom kao šesta tačka dnevnog reda.

Opozicione stranke Demokratski savez i pokret "Samoopredeljenje" bojkotuju sednicu, a vladajuće stranke samostalno nemaju dovoljno poslanika za kvorum.

DSK i "Samoopredeljenje" najpre traže vanrednu sednicu, na kojoj bi bila usvojena rezolucija kojom bi se onemogućili pregovori o teritorijalnoj celovitosti Kosova.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2018, 14:20)
Ana [neregistrovani]

Vest

Mislim da nece ni biti uskoro kvoruma jer oni nisu za pregovore sa Beogradom i to javno pokazuju.