Polemika Saveza za Srbiju i SNS-a o Kosovu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da Vašington od Beograda traži ne samo da pusti Prištinu u UN, nego i da promeni Ustav Srbije i zvanično prizna Prištinu kao nezavisnu državu. Član Glavnog odbora SNS-a Petar Petković poručuje da Jeremić i dalje dezinformiše lažima i obmanama.

Vuk Jeremić je to rekao na tribini Saveza za Srbiju u Vršcu, gde je takođe izneo da predsednik Srbije nije znao da kada u međunarodnim odnosima kažeš drugoj strani na šta si spreman, ona onda traži još 50 odsto više.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović optužio je vlast da narod pre podne "sprema za rat", a popodne ga ubeđuje da bi zarad mira trebalo dati deo teritorije, navedeno je u saopštenju Savez za Srbiju.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović govorio je o Vršačkoj buni iz 16. veka i vršačkom buntovničkom duhu, te "novu političku kulturu" vidljivu u saradnji na lokalnom nivou, što, kaže, daje nadu da može drugačije od onoga što danas imamo u Srbiji.

Da nije bilo Saveza za Srbiju, Srbija danas ne bi imala opoziciju, poručeno je takođe sinoć na tribini, a privođenje članova Narodne stranke u Vrbasu navedeno kao primer odnosa vlasti prema neistomišljenicima.

Lider DS Zoran Lutovac smatra da su događaji u Vrbasu potvrdili ispravnost odluke o ujedinjenju stranaka, kao alternativu vlasti.

Petković: Jeremić dezinformiše lažima

Član Glavnog odbora SN, Petar Petkovć poručio je da lider Narodne stranke po ko zna koji put daje sebi za pravo da obmanama i lažima širi dezinformacije o Kosovu i Metohiji, po kojima se njegovo političko delovanje jedino i prepoznaje.

U pisanoj izjavi medijima, Petković ističe da to što Jeremić govori da će Srbija priznati Kosovo i omogućiti Prištini stolicu u UN jer, kaže, čista projekcija njega i njegovih koalicionih partnera koji su u vreme kada su bili na vlasti sve učinili da Kosovo bude što dalje od Srbije.

"To su činili izmeštajući borbu za Kosovo i Metohiju iz okvira UN, dovodeći Euleks koji je uspostavio granicu i carinu između Srba i Srba, postavljajući pogubno pitanje Međunarodnim sudu pravde u Hagu, koji je zahvaljujući Jeremiću, Tadiću, Đilasu i Borku Stefanoviću doneo odluku da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom", naveo je Petković.

Zato je, ističe Petković, na poslednju godišnjicu donošenja ove odluke Međunarodnog suda pravde, na svim naslovnim stranama albanskih medija u Prištini išla zahvalnica Vuku Jeremiću.

broj komentara 0 pošalji komentar