Narodna stranka: Prodaja PKB je prevara

Način na koji je sprovedena privatizacija Poljoprivrednog kombinata Beograda (PKB) dokaz je da vlast radi protiv interesa građana Srbije, kao i da je naprednjački režim celu Srbiju stavio "na doboš", izjavio je prvi potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić, naglašavajući da je "PKB nacionalni resurs Srbije".

Miroslav Aleksić je, kako u saopštenju prenosi Narodna stranka, istakao da je "režim prodajući PKB na nameštenom tenderu u potpunosti uništio gigant čija površina zemljišta iznosi gotovo koliko i cela površina urbanog dela Beograda".

"Prosto je neverovatno da računica pokazuje da je zemljište PKB, usred Beograda, prodato po ceni od 60 evra po aru, i to ako samo računate golo zemljište, a jasno je da su na njemu i objekti i sva druga imovina PKB", ocenio je Aleksić.

Sugerišući pitanje srpskim poljoprivrednicima "mogu li oni po toj ceni da kupe zemlju u Srbiji", Aleskić je privatizaciju PKB nazvao prevarom i rasprodajom.

"Nije to privatizacija PKB - to je prevara, to je brutalna neodgovornost ove vlasti. To je rasprodaja nacionalnih resursa", naglasio je Aleksić.

broj komentara 0 pošalji komentar