Stefanović i Narodna stranka o slučaju Borislava Novakovića

Narodna stranka je saopštila da je policija u Vrbasu privela poverenika te stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića, člana Narodne stranke Ognjena Vujičića, suvlasnika Centar kafea i još šest osoba. Ministar unutrašnjih poslova navodi da su u Vrbasu napadnuti policajci.

Dok Narodna stranka u svom saopštenju osuđuje hapšenje i traži hitno oslobađanje svih privedenih, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na policajce.

"Nedopustivo je da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom", poručio je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Opština Vrbas je saopštila da je zaposlenima JKP Komunalac Vrbas onemogućeno da uklone montažni objekat, da se opština obratila policijskoj stanici kako bi pružili asistenciju i omogućili izvršenje Rešenja o uklanjanju letnje bašte te da nije reči ni o kakvom političkom progonu već delovanju po zakonu protiv onih koji su uklanjanje pokušali da spreče.

"Tom prilikom je dvadesetak lica ometalo službena lica u vršenju dužnosti, vređajući zaposlene u Opštinskoj upravi i policiji", navedeno je u saopštenju.

Ponašanje Novakovića osudio je Pokret socijalista. "Novakovićev bahati odnos prema službenom licu je skandalozan i sramotan čin, a posebno njegovo fizičko obračunavanje sa policijom", saopštava PS.

Pokrajinski odbor DS-a saopštio je da je privođenje i hapšenje političkih protivnika, uz pomoć policije, krajnje opasna poruka da je aktuelna vlast spremna na sve u borbi za očuvanje vlasti i privilegija. Hapšenje su osudile i Dveri, kao i Pokret slobodnih građana.

Savez za Srbiju je pitao ministra unutrašnjih poslova da li je policija danas "dala asistenciju" u skladu sa zakonom Srbije ili u skladu sa nekim ličnim zakonom ministra Stefanovića i aktuelne vlasti prema kojem je "narodna policija pretvorena u partijsku".

Gradski odbor SNS Beograda saopštio je da je sramno to što umesto da osude napad na pripadnike MUP-a u Vrbasu, koji časno i u skladu sa zakonom obavljaju svoj posao, lideri Saveza za Srbiju misle da su nedodirljivi i svojim izjavama jasno podržavaju nasilje nad njima.

broj komentara 0 pošalji komentar