Vulin: Veseljiju smeta što na KiM ima i Srbije i Srba 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Kadri Veseljiju smeta to što na Kosovu i Metohiji ima i Srbije i Srba.

"Ako Veselji poziva na ujedinjenje svih Albanaca neka se ne začudi kada dobije odgovor od svih Srba. Na Kosovu i Metohiji nema Republike Srpske, ali ima i Srbije i Srba i to je ono što Veseljiju smeta. Ako je Evropskoj uniji stalo do mira na Balkanu onda će morati da počne da obuzdava želju za sukobima kod Albanaca" rekao je Vulin.

On je u reagovanju na poziv Veseljija svim političkim partijama Albanaca, kako se navodi, u odbrani "kosovske nezavisnosti i suverenosti" i sprečavanju stvaranja Republike Srpske na teritoriji KiM, naglasio da je "Velika Albanija" pretnja celom Balkanu i svim narodima i da "ona mora biti zaustavljena na Kosovu i Metohiji". 

Veselji je ranije danas u Tirani pozvao na jedinstvo svih političkih partija Albanaca u odbrani, kako je naveo, "kosovske nezavisnosti i suverenosti i sprečavanja stvaranja Republike Srpske na toj teritoriji".

"Kosovo je nezavisna i suverena država. Niko ne može naneti štetu Kosovu i izgraditi Republiku Srpsku na Kosovu, ako smo i u opoziciji mi smo zajedno. Ovo je poruka koju želimo preneti svima. Treba nam jedinstvo. Poruka opoziciji je da Kosovo mora biti zajedno u velikom finalu ", rekao je Veselji.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво