DSS: Vlada dužna da vrati umanjene penzije

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je Vlada dužna da, pored ukidanja Zakona o privremenom smanjivanju penzija, svim penzionerima vrati celokupan iznos umanjenih penzija, uz pripadajuće kamate.

DSS stranka smatra da ukupno umanjenje penzija treba da se tretira kao javni dug i tokom naredne četiri godine svakom penzioneru isplaćuje u jednakim mesečnim iznosima, kao i da zakonskim naslednicima preminulih penzionera treba izdati obveznice na donosioca sa rokovima dospeća svakih šest meseci.

Prema DSS, verbalno izricanje zahvalnosti da su podneli najveću teret fiskalne konsolidacije treba potkrepiti i vraćanjem oduzetog.

DSS smatra da je takvu odluku neophodno i moguće doneti u okolnostima kada predsednica Vlade i ministar finansija ističu da su ostvareni finansijska stabilnost, višak u budžetu i perspektiva trajnog rasta bruto domaćeg proizvoda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво