Dačić: Stav Rusije po pitanju KiM ne razlikuje se od stava Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije nije u suprotnosti sa onim što Srbija radi. Srbija će nastaviti diplomatsku ofanzivu i pokušaće da pronađe trajno rešenje, istakao je Dačić.

"Njihova pozicija je kao i naša, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanje jednostranih akata Prištine. Nije taj stav u suprotnosti sa onim što mi radimo", rekao je Dačić komentarišiću izjavu ambasadora Rusija Aleksandra Čepurina da KiM treba da se vrati u pravno i državno polje Srbije.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Maroka Naserom Buritom, Dačić je naglasio da nema nikakvih razlika u stavovima Srbije i Rusije po pitanju Kosova i Metohije, i da Kosova ne može da uđe u UN jer Rusija i Kina mogu da stave veto u Savetu bezbednosti.

"Rusija je rekla da će podržati sve što srpska strana smatra da je u njenom interesu", rekao je Dačić i dodao da će Srbija nastaviti diplomatsku ofanzivu i pokušati da pronađe trajno rešenje.

"Nećemo valjda da se ljutimo na nekog ako smatra da je Kosovo deo Srbije, pa i mi to smatramo. Mi ne odustajemo od naših opcija, ali tragamo za rešenjem", zaključio je Dačić.

broj komentara 0 pošalji komentar