Vučić: Odgovorna kritika, a ne glorifikacija Miloševića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ono što je juče govorio na Kosmetu o Slobodanu Miloševiću ne glorifikacija, već ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo vodili. Istakao je da su mnogi falsifikovali njegovu izjavu u kojoj je rekao: "Milošević je imao najveću podršku, bio je veliki lider, ali rezultati njegove vladavine za Srbe su bili veoma loši."

Odgovarajući na pitanje novinarke RTS-a o jučerašnjem istupanju u Kosovskoj Mitrovici i kvalifikacijama politike Slobodana Miloševića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je bilo falsifikovanja njegovog govora, ili da su se u nekim slučajevima "pravili da nisu čuli" ono što je rekao.

"Juče sam, između ostalog, najviše govorio o Srbima, našim zabludama, greškama i putu u budućnost, neophodnosti uspostavljanja novih odnosa Srba i Albanaca. Nikada manje aplauza nisam dobio, ali nikada više ljudi nije reklo da sam govorio istinu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa Ronom Džonsonom.

Rekao je da su mnogi falsifikovali njegovu izjavu o Slobodanu Miloševiću, ili "da su se pravili da nisu čuli i videli" ono što je rekao.

Ponovio je svoje reči iz Mitrovice: "Milošević je imao najveću podršku, bio je veliki lider, ali rezultati njegove vladavine za Srbe su bili veoma loši."

"Samo su taj drugi deo rečenice neki zaboravili ili ispustili. Moje je da poštujem prethodnike i da se trudim da kada o njima govorima, možda sam u prethodnom periodu ponekad i grešio govoreći o nekim drugim, ali o ovima, gledajući sa istorijske distance, trudio sam se da ih ne napadam za gluposti za koje su bili napadani", rekao je Vučić.

Naveo je da nije želeo da napada Miloševića za ono za šta su ga napadali neki drugi lideri – "da li mu je žena uticala na nekoga da siromašna dadilja dobije stan od 40 kvadrata, da je sin imao diskoteku". "Ja takvim glupostima ne mogu da se bavim, to priliči neodgovornima i neozbiljnima", rekao je Vučić.

Istakao je da je juče izneo kritiku politike koja je tada vođena.

"Ono što sam juče rekao je ne glorifikacija, već naprotiv, ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo vodili, sa vrlo lošim rezultatima po Srbiju", rekao je Vučić.

Istakao je da je zato rekao da je nama važno da više ne gajimo kult grobova, već kult živih, ne kult prošlosti, već kult budućnosti.

"A zašto su neki to koristili, izvlačeći iz konteksta, to pokazuje da nisu spremni da se suoče sa rečima koje sam izgovorio i odgovornom politikom jer oni samo ako imaju lošeg Vučića i lošu Srbiju mogu da imaju politiku", rekao je Vučić.

Rekao je da će Srbija za nekoliko godina sve da pretekne. "Dve zemlje smo pretekli po platama i penzijama, za tri godine ako nastavimo, prestići ćemo još zemalja", rekao je predsednik i dodao da mnogima ne odgovara uspešna, bogatija Srbija, Srbija koja čuva mir i stabilnost.

"Neću da se sekiram, već ću uvek njima da govorim istinu kao što sam imao hrabrost da govorim našem narodu", zaključio je Vučić.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво