Tači tvrdi da nije poslao zahtev za posetu jugu Srbije

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je u Prištini, posle sastanka sa političkim liderima iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, da nije poslao zahtev za posetu jugu Srbije.

Hašim Tači je rekao da nije poslao nikakav zahtev, ali da, imajući u vidu da je na poternici Srbije, može zamisliti koji će biti odgovor, prenela je regionalna TV N1.

"Okolnosti su trenutno takve da Beograd ne smatra da je moja prisutnost tamo opravdana i korisna. Nisam poslao zahtev jer mogu pretpostaviti koji će biti njihov odgovor", rekao je Tači na konferenciji za novinare, prenosi Fonet.

Tači je naveo da je sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije imao veoma važan i produktivan sastanak o prioritetima u budućnosti.

"Sada je jasno da je izražena volja Albanaca 'preševske doline', Medveđe i Bujanovca, institucionalizovana na Kosovu", rekao je Tači, koji je pripajanje nazvao zajedničkim ciljem.

On je rekao da je javno poznato da je kao predsednik Kosova ovo pravo potpuno podržao. "Ukoliko sam to juče podržao snažno, danas ću to još snažnije podržati, da se to i ostvari", rekao je Tači.

"Mi ćemo maksimalno nastojati da jednom zauvek završimo ovo pitanje i ovu istorijsku nepravdu ispravimo. Vreme je da se podignemo iznad usko sopstvenih interesa, iznad sopstvenog ega, jer je Preševo jedan važan razlog za to", dodao je Tači.

Predstavnici Albanaca sa juga Srbije su zatražili da skupština Kosova na vanrednoj sednici izglasa rezoluciju kojom bi prihvatila zahtev tih opština za pripajanje Kosovu.

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi rekao je na konferenciji za novinare da će se sledećih dana sastati sa šefovima parlamentarnih grupa i od njih zatražiti da pokrenu tu sednicu što je pre moguće, preneli su kosovski mediji.

Sastanku u Prištini prisustvovali su i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Šukri Imeri, predsednik Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) Nazmi Hajredini i nekadašnji pripadnik OVPMB Šaćir Šaćiri, koji je zbog svojih ekstremističkih stavova i delovanja više godina proveo u srpskim ali i Kforovim zatvorima na Kosovu.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. sep 2018, 22:54) - .. [neregistrovani]

U pravu

je doticni "gospodin" - slobodno neka se ujedini sa svojim sunarodnicima - negde u Albaniji . Oni kojima Srbija nije dobra - neka traze bolje. Demokratski, zar ne ?

(ponedeljak, 10. sep 2018, 19:55) - anonymous [neregistrovani]

Dodji,

Dodji ,dodji pile.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

Gospodin iz Dragobilja

Bi mogao da se uputi u zatvorsku ćeliju. Sveže je okreceno. Moraćeš da odgovaraš za zločine nad srbima čim te kauboji puste niz vodu i ti i Haradinaj,Veselji, Čeku...Pravde za srbe nema ali je dostižna i za tebe i za navedene.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 19:15) - ekser [neregistrovani]

zatvor

E a taman smo renovirali zatvorske ćelije.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 19:14) - hamekame [neregistrovani]

nije

Pustićemo ga da dođe ali da ode nećemo.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 19:13) - anonimus [neregistrovani]

zahtev

I da je poslao sve jedno ne sme doći.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 18:44) - anonymous [neregistrovani]

paramonte

Ono sto on tvrdi sigurno nema veze sa istinom.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 18:34) - Ratko [neregistrovani]

Тачи тврди да није послао захтев за посету југу Србије

Nije ni Taci slikar naivac, zna da mi postujemo medjunarodno pravo i zakone.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 17:56) - Milan Savić [neregistrovani]

Zatvor

I da si uputio, ti u Srbiju možeš samo u zatvor i nikako drugačije.