Vučić u "Sunčanoj dolini": Moramo kao nacija da opstanemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je povratničko naselje u izgradnji "Sunčana dolina" koje će biti useljeno do Vidovdana sledeće godine i poručio da Srbija ulaže ogoman novac na KiM za opstanak srpskog naroda.

"Moramo da preživimo. Moramo da imamo narod, da sačuvamo naciju, ali valjda je sve što uništava naš narod postalo popularno. Ja u tome da učestvujem ne mogu", rekao je Aleksandar Vučić u razgovoru sa direktorom projekta "Sunčana dolina" Slobodanom Mihajlovićem i rukvodstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vučić je istakao da je veoma srećan i zadovoljan zbog izgradnje naselja u kojem će živeti 335 porodica.

"Živeće u ovim prelepim kućama. Sve drugo će im biti obezbeđeno. Ostala je još jedna tranša Vladi Srbije da plati i biće uloženo gotovo 25 miliona evra. Ogroman novac ulažemo na KiM, za opstanak našeg naroda. Kada izračunate, vidite da su to desetine i desetine miliona evra", rekao je Vučić novinarima.

Navodeći da bi kuće trebalo da budu useljene do Vidovdana iduće godine, Vučić je rekao da radovi moraju da se ubrzaju, ali i da je svakako dobra vest za ljude koji su ostali bez krova nad glavom da će uskoro pronaći novi dom.

"Imaće i podno grejanje, kuće će biti energetski efikasne. Verujem da će naš narod da bude zadovoljan", rekao je Vučić i objasnio da se grade prizemne i jednospratne kuće zbog analiza koje, između ostalog, pokazuju da se veći broj dece rađa u takvim objektima nego u soliterima.

Želimo još dece, jer bez toga nema opstanka, poručio je predsednik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво