Đurić za RTS: Narod u Mitrovici očekuje predsednika i njegove reči podrške

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da se nada da će predsednik Vučić doneti najrazumniju odluku u vezi sa posetom KiM.

Marko Đurić je, govoreći u Dnevniku RTS-a iz Kosovske Mitrovice, rekao da srpski narod očekuje dolazak svog predsednika.

Vučić se u Briselu, kako kaže, hrabro i dostojanstveno borio za srpske interese i pokazao da Srbi nisu roblje i da ovo nije 1802. i 1803. godina, kada ste mogli da podvrgnete strahu srpski narod.

"U toj borbi smo ukazali na sve što je urađeno ovih dana. Ovde naš narod očekuje da vidi predsednika jer je ovo mesto gde je Vučić uzeo 80 odsto podrške uprkos svim lažima koje su pokušavali da plasiraju. Svi se radujemo poseti, posebno obični ljudi, to za Srbe znači sigurnost", istakao je Đurić.

Kada je reč o poseti predsednika Vučića, Đurić ističe da mu "razum kaže ne, a srce mi kaže da".

Naveo je da se nada da će predsednik Srbije doneti najrazumniju odluku.

Napomenuo je da sa Albancima nema o čemu da se razgovara "nakon onakvih laži, brutalnih pretnji nasiljem jednog od najmoćnijih ljudi Kadrija Veseljija".

"Kako da razgovaramo kad se na Srbe vrši neverovatan pritisak? Sve smo to mi izložili predstavnicima EU", ukazao je direktor Kancelarije za KiM.

Kada je reč o nastavku dijaloga, istakao je da "svakako neće biti nastavljen onog dana i datuma za koje smo čuli – spekulacije iz Brisela".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво