Marku Đuriću zabranjen ulazak na KiM, kosovska policija demantuje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas popodne vraćen sa administrativnog prelaza. To je skandalozna odluka Prištine, ističe Đurić. Kosovska policija demantuje, navodeći da je Đurić imao dozvolu, ali da nije ušao jer je, kako kažu, imao "svoje razloge".

Marku Đuriću je danas posle podne zabranjen ulazak na KiM. On je nešto posle 15.00 vraćen sa administrativnog prelaza, iako je njegova poseta, kako ističu u Kancelariji za KiM, "uredno najavljena".

"Ovo je skandalozna odluka Prištine, protivna svim sporazumima i elementarnim principima slobode kretanja", ocenio je Đurić u izjavi za Tanjug.

Rekao je da će odmah po povratku u Beograd i nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obavestiti javnost o razlozima za taj i sve druge pritiske i ucene, kojima je srpska strana bila izložena danas i prethodnih dana, zbog, kako je istakao, nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa.

U međuvremenu, kosovska policija demantovala je pisanje srpskih medija koji izveštavaju o tome da je Đuriću bio zabranjen ulazak na Kosovo.

Zamenik direktora kosovske policije za severni deo Mitrovice Besim Hoti je izjavio za lajmi.net da je Đurić imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali da nije ušao, jer je imao "svoje razloge".

Usledio je i komentar Đurića na demanti kosovske policije: "Žao mi je što albanski narod predstavljaju takvi lažovi i licemeri".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи