Priština, nova vanredna sednica kosovske skupštine u četvrtak

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji zakazao je za četvrtak u 10 časova novu vanrednu sednicu, na zahtev opozicije, koja ima spreman predlog rezolucije kojom se Hašimu Tačiju zabranjuje da pregovara o teritorijalnim promenama na Kosovu.

 

Veselji je vanrednu sednicu na zahtev opozicije prethodno zakazao za večeras, ali je zbog nedostatka kvoruma pomerio njen početak za četvratak pre podne.

Kvoruma nije bilo ni na prvoj vanrednoj sednici skupštine, zakazanoj radi glasanja o vladinom timu za dijalog sa Beogradom.

Ta sednica biće nastavljena narednih dana, izjavio je večeras kosovski premijer Ramuš Haradinaj, ne precizirajući datum.

Opozicione stranke nisu prisustvovale prvoj sednici zakazanoj na zahtev vlade, tvrdeći da se njome ometa namera opozicije da razmatra i usvoji predlog rezolucije o Hašimu Tačiju.

Iz vladajućih stranaka je poručeno da neće učestvovati na sednici o projektu rezolucije, ako opozicija ne prisustvuje sednici o vladinom timu za dijalog sa Beogradom.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара