Jovanov: Rezultati rada Tabakovićeve i DS-a nisu za poređenje

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da nisu za poređenje rezultati rada Jorgovanke Tabaković s onim što sa srpskom ekonomijom uradila Demokratska stranka, koja u nedostatku argumenata, tvrdi, jedino može da napada i blati druge.

Reagujući na poziv DS-a Agenciji za borbu protiv korupcije da ispita prihode i tokove novca guvernerke NBS, Jovanov poručuje demokratama da objave imovinu svojih funkcionera i kažu kako je stečena.

"Neka u tome krenu od njihovog nekadašnjeg lidera, a sadašnjeg vlasnika Dragana Đilasa, zatim i Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dušana Elezovića i ostalih perjanica našeg propadanja", kaže Jovanov u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodaje i da samo letimično poređenje rezultata rada Jorgovanke Tabaković sa katastrofom koju je srpskoj ekonomiji napravila Demokratska stranka pokazuje da je DS kurs dinara od 78 dovela do 120 dinara, a da je danas stabilan.

Navodi i da je inflacija bila 12,9 odsto, a danas je 2,4, da je rast rast BDP-a bio minus 3,1, a danas je 4,4 odsto, da je javni dug u vreme DS iznosio 70 odsto BDP-a i da su državu doveli na korak od bankrotstva.

Danas je, dodaje, javni dug 58 odsto BDP-a i ispod je nivoa Mastrihta, a državni budžet je u suficitu za 410 miliona evra.

DS je ranije danas, uz zahtev za ispitivanje porekla imovine, optužila guvernerku za "nepotizam, bahatost i nerad", a SNS je odgovorila da su to sve izmišljotine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи