Formiran "Građanski blok 381", Janković predsednik

Potpisivanjem dogovora Pokreta slobodnih građana (PSG) sa nekoliko političkih organizacija formiran je "Građanski blok 381", a predsednik će biti lider PSG Saša Janković.

Dogovor o saradnji potpisao je Pokret slobodnih građana (PSG) sa Zelenom ekološkom partijom – Zeleni, Mađarskim pokretom, Šumadijskom regijom i Koalicijom "Tolerancija".

Na pitanje novinara kakav odnos taj blok ima sa Savezom za Srbiju i da li su oni sada druga opoziciona kolona, Janković je rekao da imaju različite vizije kako Srbija treba da izgleda, ali da je saradnja moguća.

U platformi koju su članovi tog bloka predstavili predloženo je i rešenje pitanja KiM, koje uključuje i njegovu integraciju u sve međunarodne organizacije, bez formalnog priznanja nezavisnosti od strane Beograda.

Na pitanje kako vidi to što su njegove fotografije sa megafonom u rukama ispred zgrade Predsedništva Srbije naišle na podsmeh na društvenim mrežama kod njegovih kolega, Janković je odgovorio:

"Ja sam imao prilike da ručam i večeram sa prinčevima, vitez sam Francuske Republike, ličnost godine OEBS-a, ličnost godine časopisa Vreme, a nije mi problem i ponosan sam što mogu da lepim plakate, mogu da stanem bilo gde u Srbiji. Osećam se slobodno i da kažem ono što mislim", rekao je Janković.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 22. avg 2018, 10:07) - Srbin iz Nemačke [neregistrovani]

Ima njih par u opoziciji

koji imaju po 2-3 % biračkog tela, hoće da se ujedine ali im.je problem što svaki od njih hoće da bude "glavni" pa svako vuče na svoju stranu praveći neke "blokove"

(utorak, 21. avg 2018, 19:06) - anonymous [neregistrovani]

sledece

Pokret, blok, sta je sledece? Oni stalno nesto formiraju.

(utorak, 21. avg 2018, 16:06) - anonymous [neregistrovani]

opet

Opet neka parodija sa ovima iz opozicije. Koji je ovo pokret i savez po redu u Srbiji?

(utorak, 21. avg 2018, 16:01) - Милан Топола [neregistrovani]

договор

Па, зар се нису договорили сви заједно да буду? Шта друго рећи осим- ЦИРКУС.