Joksimović i Bekman: Nastavak dobre saradnje SNS-a i fondacije 

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa direktorom Fondacije "Konrad Adenauer" (KAS) u Srbiji Norbertom Bekmanom o procesu evropskih integracija Srbije, nastavku dosadašnje, i kako su ocenili, uspešne saradnje SNS i KAS.

Jadranka Joksimović naglasila je da je Srbija posvećena nastavku procesa EI i da članstvo u EU predstavlja interes.

Navela je da smo u dosadašnjem procesu pristupanja otvorili 14 poglavlja – od kojih su dva privremeno zatvorena, i da očekujemo da tokom predsedavanja Austrije Savetom EU – do kraja godine, otvorimo poglavlja za koja budemo tehnički spremni.

Joksimovićeva veruje da će sveukupna pomoć Nemačke u nastavku EI Srbije biti nastavljena, posebno jer se naša država pokazala kao pouzdan i konstruktivan partner EU - sa kojom deli iste pozicije po mnogim važnim pitanjima. Podsetila je i da je Nemačka, pojedinačno, najveći bilateralni donator Srbije, odnosno da je za poslednjih 15 godina izdvojila više od 1,6 milijardi evra za brojne razvojne projekte.

Ministarka je posebno istakla značaj obrazovnog programa "Politikas" koji realizuje fondacija Konrad Adenauer. Omladini SNS-a on omogućuje sticanje i primenu dodatnih znanja iz savremene političke teorije i prakse koja će doprineti unapređenju njihovog političkog angažovanja.

Direktor fondacije Konrad Adenauer Norbert Bekman ocenio je da reforme koje se sprovode u procesu pristupanja EU daju pozitivne i ohrabrujuće rezultate. Istakao je da će KAS i u buduće, kroz obuke i seminare koje sprovodi, doprineti znatno boljoj i efikasnijoj saradnji SNS i Fondacije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи