Vulin: Vojska Srbije garant mira

Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića obišao obuku pripadnika Vojske Srbije u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški i na poligonima u neposrednoj blizini.

"Nikad nije dovoljno što se naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi. Ali i više od toga, ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar je naglasio da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora, dodavši da je naša Vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

"Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli – treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome", rekao je ministar Vulin.

On je dodao da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati. 

"Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni građani budu sigurni i slobodni", zaključio je ministar odbrane.

Komentarišući danas prikazan deo obuke, zamenik komandanta 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

"Cilj ove obuke jeste da se jedinice obuče i osposobe za izvršavanje marša sa predviđanjem borbe u susretu, podrške artiljerijskih i raketnih jedinica jedinicama pešadije i oklopnim jedinicama u borbenim dejstvima i izvođenje protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava", rekao je pukovnik Fazlić istakavši da im je zadovoljstvo što su imali priliku da vojnom vrhu predstave deo obuke koji realizuju poslednjih meseci.

U garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne "Stefan Nemanja" prikazan je deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 21. avg 2018, 00:42)
Фудбалер [neregistrovani]

ВС

Циљ ове обуке јесте да се јединице обуче и оспособе за извршавање марша са предвиђањем борбе у сусрету, подршке артиљеријских и ракетних јединица јединицама пешадије и оклопним јединицама у борбеним дејствима и извођење противпобуњеничких и противтерористичких дејстава. ВС и треба да буде гарант мира и стабилности.

(ponedeljak, 20. avg 2018, 19:37)
Rambo [neregistrovani]

Vojska

Koliko je jaka vojska,toliko i drzava.

(ponedeljak, 20. avg 2018, 19:20)
anonymous [neregistrovani]

paramonte

Srbija ce se uvek zalagati za mir.

(ponedeljak, 20. avg 2018, 17:40)
anonymous [neregistrovani]

vojska

Srbija je poslednje tri godine dosta ucinila za vojsku, nova oprema, infrastuktura, sad jos ulaze u ljude i njihovu obuku,svaka cast.

(ponedeljak, 20. avg 2018, 15:47)
zora [neregistrovani]

vojska

sta reci,vojska je bila i ostace ogledalo jedne drzave!!!