Tadić: Vlada do sredine sedmice

Mandatar Mirko Cvetković odgovara profilu premijera koji sam najavio u predizbornoj kampanji, tako da priče o podelama u Demokratskoj stranci nemaju nikakvog osnova, izjavio je u intervjuu agenciji Fonet predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić.

On je rekao da se sva personalna rešenja o formiranju Vlade znaju i da se njeno formiranje očekuje sredinom naredne sedmice.

Tadić, je podsetio je da u proteklom periodu nikada nije pomenuo ime kandidata za predsednika Vlade Srbije, već je govorio o profilu budućeg premijera.

On je rekao da je dobro da predsednik vlade ima znanje iz ekonomije, javnih finansija i privrednog razvoja i da je nestranačka ličnost, jer ih ima malo na ključnim državnim funkcijama.

Upravo takva ličnost je Mirko Cvetković, mandatar za sastav Vlade Srbije.

Nikada do sada nisam pominjao ni jedno ime, podsetio je Tadić i istakao da su i Bojan Pajtić i Vuk Jeremić bili, takođe, njegovi kandidati, napominjući da je odluku doneo posle pažljivih razmatranja i analiza, kako bi smanjio mogućnost greške.

Tadić je najavio i da će vlast u Beogradu biti formirana po istom principu kao i na republičkom nivou.

Govoreći o saradnji sa haškim tribunalom , on je rekao da ako ne sarađujemo kršimo naše zakone i međunarodno pravo na koje se oslanjamo kada je je u pitanju i Kosovo i Metohija .

Upitan ko će ubuduće voditi Bezbednosno informativnu agenciju, Tadić je odgovorio da će to biti profesionalac sa iskustvom u ovoj oblasti .

Ocenjujući trenutni položaj srba na kosmetu Tadić je rekao da oni imaju pravo da potraže način institucionalnog organizovanja koji ne sme da ugrozi ničiju bezbednost i destabilizuje napore Srbije da očuva teritorijalni integritet .

Filipovska: "Tadić na najdirektniji način krši Ustav"

Potpredsednik Nove Srbije Dubravka Filipovski ocenila je povodom izjave predsednika Srbije Borisa Tadića o konstituisanju vlasti u Beogradu, da "takvom izjavom predsednik Republike na najdirektniji način krši Ustav, jer prekraja izbornu volju građana Beograda".

"Takvom izjavom predsednik Srbije Boris Tadić na najdirektniji način krši Ustav, jer prekraja izbornu volju građana Beograda i uvodi Beograd u političku krizu i diktaturu jedne stranke, a Srbiju institucionalno i politički destabilizuje", rekla je Filpovska u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Komatina: "Tadićeva izjava njegov politički stav"

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Nenad Komatina izrazio je u uverenje da će opstati dogovor radikala, narodnjaka i socijalista o formiranju vlasti u Beogradu i daje izjava predsednika Srbije Borisa Tadića njegova želja i politički stav.

Cvetković mandatar

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво