Kozarev: Zbog mržnje napadaju svaki pokšušaj kompromisa

Predstavnici opozicije "ogluveli i obnevideli" su od mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću, jer drugačije ne može da se objasni to što ga svakodnevno napadaju zbog modela za rešenje kosovskog problema, koji u ovom trenutku ne postoji i nije izvesno da će ga uopšte i biti, što je i predsednik pomenuo više puta, ocenio je član glavnog odbora SNS Dušan Kozarev.

Kozarev u saopštenju navodi da oni ne napadaju bilo kakav plan predsednika Vučića, već svako njegovo nastojanje da se do kompromisa dođe, čime su samo još jednom potvrdili "štetočinsku prirodu svog bavljenja politikom".

"Njima nije važno šta predsednik Vučić radi ili govori, njima smeta samo njegovo postojanje i to što mu podrška kod građana, uprkos svim njihovim štetočinstvima i diverzijama, ne opada", naveo je Kozarev.

On kaže da su najglasniji u napadu na Vučića i njegove pokušaje da se perspektive za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji osiguraju nekakvim kompromisom sa Albancima saradnici Vuka Jeremića, "heroja državotvornog projekta Albanaca u Prištini". 

"Oni koji su plaćeni novcem stranih ambasada, a ne žele da objasne kakva je priroda i namena tog sponzorstva, nikada, uveren sam, neće dobiti novu priliku da pljačkaju Srbiju i urušavaju naše državne i nacionalne interese", rekao je Kozarev.

Narodna stranka nastavila je danas akciju "Jedan potpis menja sve", kako bi se sprečilo potpisivanje sporazuma sa Prištinom, za koji tvrde da bi bio nepovoljan po Srbiju i značio priznavanje nezavisnosti Kosova.

U međuvremenu, Pokret socijalista saopštio je da su Vuk Jeremić i Borko Stefanović postavili granicu na Jarinju i Brnjaku još 2011. godine, čime su, kako navode, razgraničili ne Srbe i Albance, već Srbe i Srbe. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво