Saradnja srpske i turske kriminalističke policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Ankari sa turskim kolegom Sulejmanom Sojluom i istakao da je u interesu Srbije da gradi što čvršće odnose sa Turskom, a da dve policije zajedničkim delovanjem u borbi protiv najvećih bezbednosnih izazova osiguraju maksimalnu sigurnost građana.

"Razgovarali smo o konkretnom napretku u saradnji naših kriminalističkih policija, ali i o mogućnostima saradnje u drugim oblastima, u smislu obuka i edukacije", rekao je Stefanović nakon sastanka, saopštio je MUP.

Naglasivši da je interes Srbije da gradi što čvršće i bolje odnose sa Turskom u interesu naših naroda, Stefanović je poručio da će dve policije zajedničkim delovanjem u borbi protiv najvećih bezbednosnih izazova današnjice osigurati maksimalnu sigurnost građana.

"Dva ministarstva se trude da svojim delovanjem u borbi protiv organizovanog kriminala i borbi protiv terorizma osiguraju maksimalnu bezbednost. Takođe, u migrantskoj krizi imamo stalnu i dobru saradnju sa Turskom, koja će doprineti da naše dve zemlje lakše podnesu migrantsku krizu", rekao je Stefanović.

 

broj komentara 10 pošalji komentar
(nedelja, 19. avg 2018, 17:48)
Fica [neregistrovani]

Srbija

Drago mi je cuti da postoji saradnja kada su ovakve stvari u pitanju.Svi se moraju boriti protiv kriminala podjednako.

(nedelja, 19. avg 2018, 16:10)
anonymous [neregistrovani]

Saradnja

Veoma je vazno da saradjujemo sa drugim zemljama, razmenjujemo iskustva i udruzeno se borimo protiv kriminala i migranske krize!

(nedelja, 19. avg 2018, 14:24)
Milica [neregistrovani]

Bezb

Naša policija i službe bezbednosti moraju da imaju blisku saradnju sa međunarodnim službama bezbednosti u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, kako u logistici i razmeni informacija tako i u razmeni iskustava. Turska je u proteklom periodu dosta naučila o borbi protiv terorizma i prenošenje tih iskustava će nam biti korisno.

(nedelja, 19. avg 2018, 13:09)
anonymous [neregistrovani]

Saradnja je korisna

Mislim da je saradnja nase zemlje sa Turskom jao vazna.Kada je u pitanju bezbednost,samo zajednickim radom i trudom mozemo doprineti vecoj bezbednosti nase zemlje,i kvalitetnijom borbi protiv kriminala i terorizma.

(nedelja, 19. avg 2018, 13:08)
laki [neregistrovani]

Uspeh

Ovako dobrom saradnjom dve zemlje kriminal ce biti dosta smanjen!

(nedelja, 19. avg 2018, 12:44)
Mita [neregistrovani]

Saradnja

Saradnja sa turskom kriminalnom policijom moze doprineti novoj razmeni iskustava i tome da se stopa kriminalnih radnji smanji.

(nedelja, 19. avg 2018, 12:17)
Milan Savić [neregistrovani]

podrška

Saradnja naše dve policije i razmena podataka u cilju smanjenja kriminala i bezbednosti gradjana.

(nedelja, 19. avg 2018, 12:14)
loki [neregistrovani]

droga

Srbija i Turska se nalaze na međunarodnom putu šverca droge iz Azije u Evropu. Zato policije moraju da sarađuju.

(nedelja, 19. avg 2018, 12:13)
Mira [neregistrovani]

Saradnja

Ovakav nacin saradnje se pokazao kao dobar u borbi protiv organizovanog kriminala.

(nedelja, 19. avg 2018, 12:07)
Fudbaler [neregistrovani]

Policija

Разговарали смо о конкретном напретку у сарадњи наших криминалистичких полиција, али и о могућностима сарадње у другим областима, у смислу обука и едукација. Турска и српска полиција требају да заједно учествују у економском напретку и развоју наше државе.