DSS se protivi gradnji gondole između Kalemegdana i Ušća

Posle najave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da bi do oktobra trebalo da bude raspisan tender, a da na proleće počnu radovi na izgradnji gondole koja bi spajala Kalemegdan i Ušće, pozivamo još jednom gradske vlasti da odustanu od ovog besmislenog i neprimerenog projekta, saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS).

Ponavljamo da bi izgradnjom gondole izgled Kalemegdana bio trajno narušen, jer bi na istorijsko nasleđe tog prostora bili postavljeni visoki metalni stubovi i žičara sa nizom od preko 30 plastičnih kabina, navedeno je u saopštenju.

Umesto gondole, gradska vlast bi trebalo da prihvati ideju DSS-a da se između Ušća i Kalemegdana izgradi pešačko biciklistički most, koji bi se uklopio u postojeću ambijentalnu celinu i predstavljao neuporedivo prikladnije rešenje.

Na taj način bi mogao da se uspostavi i svojevrsni Beogradski koridor kulture, imajući u vidu muzeje sa obe strane reke, kao i mogućnost da se na Ušću u bloku 15 izgradi Beogradska opera, zaključuje DSS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво