DSS se protivi gradnji gondole između Kalemegdana i Ušća

Posle najave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da bi do oktobra trebalo da bude raspisan tender, a da na proleće počnu radovi na izgradnji gondole koja bi spajala Kalemegdan i Ušće, pozivamo još jednom gradske vlasti da odustanu od ovog besmislenog i neprimerenog projekta, saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS).

Ponavljamo da bi izgradnjom gondole izgled Kalemegdana bio trajno narušen, jer bi na istorijsko nasleđe tog prostora bili postavljeni visoki metalni stubovi i žičara sa nizom od preko 30 plastičnih kabina, navedeno je u saopštenju.

Umesto gondole, gradska vlast bi trebalo da prihvati ideju DSS-a da se između Ušća i Kalemegdana izgradi pešačko biciklistički most, koji bi se uklopio u postojeću ambijentalnu celinu i predstavljao neuporedivo prikladnije rešenje.

Na taj način bi mogao da se uspostavi i svojevrsni Beogradski koridor kulture, imajući u vidu muzeje sa obe strane reke, kao i mogućnost da se na Ušću u bloku 15 izgradi Beogradska opera, zaključuje DSS.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. avg 2018, 10:25)
anonymous [neregistrovani]

Ништа ново

Они се свему противе

(ponedeljak, 20. avg 2018, 02:18)
Читач [neregistrovani]

Струка има реч

Породична "странка" би да се чује и њен глас; ето, оглашава се, а ништа не кошта! Ово је ипак ствар одлуке струке: урбанисти, саобраћајци, архитекте, грађевинци нека кажу која је корист од овог подухвата и тачка.