Tači: Protivnici korekcije granica su političke kamikaze

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će korekcija granice "izbrisati srpski san o podeli Kosova", piše "Epoka e Re".

Protivnici ideje korekcije granica su "političke kamikaze", ocenio je Hašim Tači.

Prema njegovim rečima, "korekcija granice i priključenje Kosovu Preševa, Medveđe i Bujanovca konačno briše san Srpske akademije nauka i umetnosti o podeli Kosova i stvaranju Republike Srpske na Kosovu", prenosi portal RTK.

Tači je naveo da bi taj proces korekcije granica trebalo da bude transparentan, uz izražavanje volje građana na referendumu.

"Neću dozvoliti bilo kome da spreči konačni sporazum sa Srbijom, koji omogućava evropsku budućnost Kosova", rekao je Tači.

Pozvao je opozicione partije da učestvuju u dijalogu sa Beogradom.

"Lako je kritikovati, a teško je suočiti se sa protivnicima Kosova. Nije lako da se suočim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Lako je biti gledalac, ali je teško biti igrač. Zato partije treba da uđu u igru i preuzmu odgovornost. Ako to ne žele, na kraju procesa, ukoliko postignemo nekakav sporazum, građani će na referendumu kazati da li ga prihvataju", dodao je Tači.

Tači je rekao da neće dozvoliti da asocijacija srpskih opština na Kosovu ima izvršna ovlašćenja i izrazio uverenje da će osnove za ostvarenje sporazuma sa Srbijom biti postavljene na proleće, piše Epoka e Re.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 16. avg 2018, 20:10) - srbin [neregistrovani]

nek se seli u Albaniju

ni pedalj ne treba dati.Niko nije jaci od Boga.Ako u nesto verujete uspecete pa makar za hiljadu godina.

(četvrtak, 16. avg 2018, 19:03) - anonymous [neregistrovani]

pa ni Kosovo nije albansko a on hoce jos..

Nelogicno. ..a Srbi bas da ne dobiju ni ZSO. ..suludo. ...