Ministar finansija Surinama: Iskustva Srbije biće nam dragocena

Siniša Mali razgovarao je sa ministrom finansija Surinama Gilmorom Hofdradom o izazovima sa kojim se susreće ta južnoamerička zemlja, na koji način je Srbija stabilizovala svoju finansijsku situaciju i kako ta iskustva mogu da pomognu Surinamu.

Gilmor Hofdrad je rekao da je impresioniran rezultatima koje je Republike Srbija postigla, i da će njegovoj zemlji ta iskustva biti dragocena.

Istakao je da je neophodno da Surinam restruktuira svoje dugove, da uvede PDV, kao što je to učinila i Srbija, i da vodi odgovarajuću poresku politiku.

Mali je preneo kolegi iz Surinama iskustva Srbije kada je reč o finansijskoj stabilizaciji.

Naveo je da su preuzete teške ali neophodne mere, zahvaljujući kojima Srbija sada ima rast BDP-a od 4,5 odsto u prvih šest meseci ove godine i znatno smanjen udeo javnog duga u BDP-u.

Zahvaljujući tome, istakao je ministar, Srbija sada ulaže u infrastrukturu, i privlači nove investitore koji otvaraju fabrike u svim delovima zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Mali je istakao i da smatra da je za budućnost Srbije najvažnije da se ulaže u obrazovanje, infrastrukturu, kao i da se ojačaju kapaciteti javne administracije i unapredi kvalitet života građana.

Ministri su zaključili da Srbija i Surinam jesu geografski udaljene zemlje, ali da stanovnici ne moraju da budu udaljeni, i da je važno da se timovi iz dva ministarstva upoznaju i da razmene znanja i iskustva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи