Vučić i Oricio o reformi pravosuđa i medijskoj strategiji

Predsednik Aleksandar Vučić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio razmotrili su pitanje reforme u oblasti pravosuđa sa ciljem jačanja nezavisnosti sudstva i unapređenja efikasnosti pravosudnih organa. Oricio je pohvalio Vučićevu ulogu u podsticanju rada na izradi medijske strategije.

Aleksandar Vučić je na današnjem sastanku izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog doprinosa Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, kroz programske aktivnosti usredsređene na vladavinu prava i ljudska prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Dvojica sagovornika sagledali su napredak u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere evropskih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Srbije.

Ambasador Oricio je pohvalio ulogu predsednika Vučića u podsticanju rada na izradi medijske strategije i rekao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, jer se na svakom sastanku ostvari određeni napredak.

Naglasio je da će Misija OEBS-a nastaviti da, kroz pružanje saveta u izradi i primeni zakona, deli svoje znanje i iskustvo i tako podrži i pomogne ambiciozne reforme u Srbiji.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 17. avg 2018, 01:58)
Fudbaler [neregistrovani]

Reforme

Aleksandra Vučić ima podršku svih stranih zvaničnika da reforme sprovede do kraja.

(četvrtak, 16. avg 2018, 14:22)
Mićo M [neregistrovani]

pravosuđe

Dosta stvari u našem pravosuđu škripi, ali verujem da će se to u dogledno vreme to ispraviti.

(četvrtak, 16. avg 2018, 13:41)
anonymous [neregistrovani]

fdas

Potrebne su reforme u pravosudju

(četvrtak, 16. avg 2018, 13:19)
anonymous [neregistrovani]

pravosudje

Ovo je nasoj drzavi neophodno, potrebna je modernizacija pravosudja, da se ne desava da neki predmeti zastarevaju.

(četvrtak, 16. avg 2018, 13:11)
anonymous [neregistrovani]

slika

Veliki pomak je učinjen i u ovoj teškoj i obimnoj sferi. Pohvale od strane visokog predstavnika OEBS-a su snažan podstrek za dalje reforme u ovim oblastima, uz pomoć i podršku OEBS-a.

(četvrtak, 16. avg 2018, 13:00)
Nata [neregistrovani]

OEBS

Reforme se uspesno sprovode, OEBS je posebno zasluzan zbog saradnje i pomoci.