Polemika Jovanova sa Jeremićem

"Razgraničenje" znači voljno precrtavanje granice Republike Srbije i trajno otuđenje dela državne teritorije od Dečana i od Pećke patrijaršije i od mnogo čega drugog što predstavlja temelj našeg nacionalnog identiteta, rekao je za kraljevačku "Ka televizuju" predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić. Potpredsednik GO SNS-a Milenko Jovanov ocenio je da je Vuk Jeremić nastavio da dosledno sprovodi svoju politiku, koja smatra, ima za cilj da "celo nezavisno Kosovo po modelu dve Nemačke postane članica UN, a da država Srbija na Kosovu nema apsolutno ništa".

Jeremić je istakao da to "zapravo znači nezavisnost Kosova - po prvi put priznatu i potpisanu od strane Srbije" i da "kada jednom odlučite da svojom voljom precrtate granice sopstvene zemlje, pod parolom da želite da se 'razgraničite' sa nekom etničkom manjinom, stvara se opasan presedan".

Jeremić je dodao i da je "sprečavanje davanja stolice Kosovu u Ujedinjenim nacijama jedina brana od stvaranja Velike Albanije".

"Trenutno, Velika Albanija ne može biti uspostavljena zato što Kosovo i Metohija prema rezoluciji 1244 nije suverena država i zato što postoje stalne članice UN - Rusija i Kina koje se tome odlučno protive. Međutim, ukoliko se potpiše to razgraničenje o kome Vučić govori i 'Kosovo' će ući u UN i neće moći da spreči dve punopravne članice UN, 'Kosovo' i Albaniju, da se ujedine i nakon toga nastave sa svojim teritorijalnim pretenzijama", rekao je Jeremić, prenela je Narodna stranka.

Jovanov: Jeremićevo glumatanje patriotizma može da izazove gađenje 

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je da je Vuk Jeremić nastavio da dosledno sprovodi svoju politiku, koja ima, navodi, za cilj da "celo nezavisno Kosovo po modelu dve Nemačke postane članica UN, a da država Srbija na Kosovu nema apsolutno ništa".

"Tu je politiku vodio u vreme kada je, na nesreću Srbije, bio ministar inostranih poslova, kada je postavljao granicu na Jarinju i Brnjaku, postavljao pitanje Međunarodnom sudu pravde koje je za posledicu imalo mišljenje koje kaže da odvajanje Kosova i Metohije nije suprotno međunarodnom pravu, kada je uvodio Hašima Tačija na sednice Saveta bezbednosti UN da govori umesto UNMIK-a, kada je šibicario i lagao Kinu i Rusiju, izmestio pitanje KiM iz UN i prebacio ga na Evropsku uniju, kada je radio iza leđa pregovaračkom timu Srbije...", rekao je Jovanov.

Zato, dodao je, njegovo "glumatanje nekakvog patriotizma" može samo da izazove gađenje, jer se iza te loše odglumljene fasade "nalazi biće koje je nanelo nesagledivu štetu državi Srbiji i njenim interesima na Kosovu i Metohiji i koje danas čini sve što može da ta šteta bude i veća i zato je predmet obožavanja albanskih medija".

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 15. avg 2018, 23:51)
Dana [neregistrovani]

Dana

Jeremic nikada nije brinuo o interesima Srbije pa tako ni sada ne misli o tome, vec ima na umu samo da privuce paznju na sebe.

(sreda, 15. avg 2018, 21:12)
Vera [neregistrovani]

``Brizan``

Briga Jeremica za Srbiju. On samo gleda licni interes!

(sreda, 15. avg 2018, 20:39)
anonymous [neregistrovani]

uuuuuu

Jeremic je svoj potpis stavio za nezavisno Kosovo a sad tu nesto pametuje

(sreda, 15. avg 2018, 20:34)
Zarko Ilic [neregistrovani]

pitam se?

Ja ne razumem Jeremica. Sta je radio dok je bio na vlasti?

(sreda, 15. avg 2018, 20:25)
Vasko [neregistrovani]

Real

Jeremicu vi kada ste mogli nesto da uradite za KiM, nista nije bilo.

(sreda, 15. avg 2018, 20:22)
Dragana [neregistrovani]

giga

Jeremic nasao da proziva druge zbog Kosova, a upravo ga on, nepromisljenim pitanjem MSP-u, izgubio.

(sreda, 15. avg 2018, 20:18)
kija [neregistrovani]

mimi@gmail.com

Jeremićje rekao šta je imao o Kosovu

(sreda, 15. avg 2018, 20:09)
anonymous [neregistrovani]

Objasnite kako?

I na koji nacin da vratimo nasilno oteto,i ko je kriv za albansku okupaciju Kosova i koje pomagao siptare da ostanu gdesu,vratimose malo unazad od cijeg dohodkaje oduzimano za razvitak nerazvijenih pokrajina.Sto znaci nasi dedovi,ocevi,majke i mnogi kujise secaju toga.E sta sada,Moils je uradio posao na zemlji kojaje natopljena Srpskom krvlju,sve svetinje su dokaz cijeje to,ali Marko kasno na Kosovo stize dalije to i mi da kasnimo na ono stoje oteto.