Srbi sa KiM Vučiću: Nemojte odustati od borbe za nas

Svih deset gradonačelnika opština sa srpskom većinom na KiM uputilo je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću sa molbom da ne odustaje od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje za KiM, sa porukom "da bi odustajanje od te borbe bio najveći istorijski poraz srpskog naroda u novijoj istoriji i ujedno najveća pobeda njegovih neprijatelja i njihovih domaćih poltrona".

"U ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji u Vašoj politici vidi jedinu nadu svog opstanka na vekovnim ognjištima, molimo Vas da ne odustajete od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje, koje će značiti bolju budućnost ne samo Srba na Kosovu i Metohiji već i celokupnog srpskog naroda", navodi se u otvorenom pismu.

Gradonačelnici sa KiM poručuju predsedniku da im njegova borba uliva veru, posle mnogo godina, da nisu sami, da Srbi na severu nisu uzalud branili svaki pedalj od najezde ekstremista, te da Srbi na jugu nisu uzalud hrabro opstali na ovim prostorima i navode:

"Ovim pismom želimo da Vam poručimo da smo svesni bremena koje nosite, i da neretko iz nemoguće situacije pokušavate da izvučete najviše, zato Vas uveravamo da ćemo svako rešenje do kojeg dođete, a koje bi značilo više prava za Srbe, bezbednije okruženje za građane i očuvanje naših svetinja i koje bi omogućilo bolji ekonomski položaj našeg naroda, mi svi podržati, pa bilo to razgraničenje, korekcija ili nešto treće."

U pismu se apeluje na predsednika Vučića da ne odustaje od misije spasavanja severa Kosova i Metohije i svega što se spasiti može iz kandži Prištine, a što, kako navode, predlažu Jeremić, Đilas, Janjić, Trajkovići i ostali miljenici i poltroni stranih ambasada.

"Njihovo likovanje nad našom teškom sudbinom mora Vam dati podstrek da nastavite pregovore, za šta ćete u nama i srpskom narodu uvek imati bezrezervnu podršku. A ako do rešenja ne dođe zbog štetočinskog delovanja gore pomenutih, mi ćemo biti prinuđeni da ih potražimo u njihovim kućama i vilama i da ih upitamo zašto su to uradili srpskom narodu", navodi se u otvorenom pismu upućenom predsedniku Srbije.

Pismo uz poruku podrške Vučiću da se izbori da se posle mnogo godina celokupni srpski narod ne oseća poniženim, i da napokon počne da slavi mir i budućnost, a ne poraze, potpisali su gradonačelnici: Severne Mitrovice Goran Rakić, Zubinog Potoka Stevan Vulović, Zvečana Vučina Janković, Leposavića Zoran Todić, Gračanice Srđan Popović, Štrpca Bratislav Nikolić, Raniluga Vladica Aritonović, Novog Brda Svetislav Ivanović, Klokota Božidar Dejanović i gradonačelnik Parteša Dragan Petković.

broj komentara 24 pošalji komentar
(četvrtak, 16. avg 2018, 00:53) - sanja [neregistrovani]

sanja

Nema odustajanja, nasa je obaveza da se borimo za svoj narod.

(sreda, 15. avg 2018, 23:21) - anonymous [neregistrovani]

ja

Da nije zalosno, bilo bi smesno...i posto ste nacionalna televizija, osim komentara SNS aktivista, objavite i neki normalan od gradjana. Hvala.

(sreda, 15. avg 2018, 22:32) - Bez pretnji molim [neregistrovani]

Bez pretnji molim

Dragi sunarodnici i zemljaci sa našeg Kosmeta. Branite ono što je naše od onih koji hoće da nam to uzmu, ali ne pretite onima u Srbiji koji me misle kao vi. Posebno ne pretite da će te ići nekome pred kuću. To nije ni viteški ni srpski.

(sreda, 15. avg 2018, 22:10) - Дејан [neregistrovani]

Подсећање

Ово писмо је карбон копија оних слатих Милошевићу ....

(sreda, 15. avg 2018, 18:19) - Фудбалер [neregistrovani]

Александру Вучићу се верује

Овим писмом желимо да Вам поручимо да смо свесни бремена које носите, и да неретко из немогуће ситуације покушавате да извучете највише, зато Вас уверавамо да ћемо свако решење до којег дођете, а које би значило више права за Србе, безбедније окружење за грађане и очување наших светиња и које би омогућило бољи економски положај нашег народа, ми сви подржати, па било то разграничење, корекција или нешто треће. Александар Вучић је једини који гради интересе свога народа и државе и који ради на томе да Србија буде економски јака и стабилна. Грађани верују Александру Вучићу.

(sreda, 15. avg 2018, 17:52) - Stevan Grbic [neregistrovani]

Dok je Vucica

Dok je Vucica bice ko da cuva nas narod.

(sreda, 15. avg 2018, 17:36) - D. Maksimović [neregistrovani]

Stav naroda

Potpuno ste u pravu. Stav predsednika opština nije automatski i stav naroda. Najčešće je stav predsednika opština njihov lični interes zarad ostanka na vlasti.

(sreda, 15. avg 2018, 17:29) - anonymous [neregistrovani]

Ueue

Niko nije odustao od KiM, ali pitanje ko je i kada prodao KiM....

(sreda, 15. avg 2018, 17:26) - Nesa [neregistrovani]

Pretnje smrću

"bićemo prinuđeni da ih potražimo u njihovim kućama i vilama ih upitamo..."
Pa dal su oni normalni?
Kome oni to prete smrću?
Sve do jednog bih ih tužio?

(sreda, 15. avg 2018, 17:11) - roki [neregistrovani]

aha

Beograd nika nece i ne treba da odustane od svog stanovnistva dole.