Mrkonjić: Neophodna saradnja ministarstava

Potpredsenik SPS Milutin Mrkonjić izjavio je da njegovo učešće kao ministra infrastrukture u novoj Vladi Srbije jedino vidi ukoliko sva ostala ministarstva, a pre svega Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje, rade na privlačenju fondova EU.

Mrkonjić je rekao da na čelu ministarstva životne sredine i prostornog planiranja mora da bude čovek koji zna da razgovara sa Evropom.

"Na čelu svih javnih preduzeća moraju da budu ljudi koji nisu ni iz jedne stranke nego su iskusni i stručni i koji razumeju našu zajedničku viziju", kazao je Mrkonjić Tanjugu.

On smatra da jedini način da se realizuju projekti koji su neophodni za modernizaciju i ekonomsko jačanje Srbije a to su, kako je rekao, koridor 10 - put i pruga i koridor 7 - reka Dunav, jeste da se u budućoj Vladi uspostavi "perfektna saradnja između ministarstava infrastrukture i životne sredine i prostorno planiranje, kao i javnih preduzeća koji se bave izgradnjom i razvojem".

"Siguran sam da ako na ovakav način budemo sarađivali Srbija će biti jedno veliko gradilište", poručio je Mrkonjić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво