Zvaničnici Srbije uputili saučešće povodom tragedije u Đenovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputići su saučešće predsedniku Italije Serđu Matareli i premijeru Đuzepeu Konteu povodom velike tragedije kod Đenove.

"Duboko su me potresle slike sa mesta nesreće. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete moje iskreno saosećanje, a povređenima najbolje želje za brz oporavak", naveo je predsednik Srbije u pismu.

Poručio je Matareli da je i u ovim teškim trenucima Srbija uz Italiju, da je Srbija pouzdan prijatelj, te da je spremna da pruži podršku i svu raspoloživu pomoć u otklanjanju posledica stravične nesreće.

Premijerka Ana Brnabić izrazila je saučešće u svoje ime i u ime Vlade Srbije porodicama nastradalih, Đuzepeu Konteu i državnom vrhu Italije. 

"Sa velikim žaljenjem primili smo vest o nesreći u kojoj je stradao veliki broj ljudi u Đenovi. Teško je naći reči utehe za porodice i prijatelje stradalih", poručila je Brnabić.

I ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministarki odbrane Italije Elizabeti Trenti.

"Sa tugom i bolom sam primio vest o tragičnoj nesreći kada se u okolini Đenove srušio most Morandi i kada je nastradao i povređen veliki broj ljudi, uključujući i decu", navodi se u telegramu saučešća, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"U ovom teškom trenutku, moje misli i misli svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostaju sa italijanskim narodom. Molim Vas da u moje ime i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prenesete izraze iskrenog saučešća porodicama nastradalih, a povređenima želje za brz oporavak", dodaje se u telegramu Vulina.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво