Polemika Jeremića i Đurića

Lider narodne stranke Vuk Jeremić izjavio da razgraničenje sa Albancima predstavlja precrtavanje granica i trajno otuđenje dela teritorije. Predsednik GO SNS-a Marko Đurić odgovara da danas "pola Kopaonika pripada Albancima zahvaljujući Jeremiđu, Đilasu i sličnima".

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je u Kragujevcu da razgraničenje sa Albancima, za koje se zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavlja precrtavanje granica i trajno otuđenje dela teritorije zemlje.

"Razgraničenje predstavlja trajno i voljno otuđenje dela teritorije zemlje. Predstavlja Kosovo kao članicu UN u roku od šest meseci, a u roku od nekoliko godina - Veliku Albaniju", rekao je Jeremić u Kragujevcu, gde je na centralnom gradskom trgu prisustvovao nastavku akcije "Jedan potpis menja sve".

Jeremić je dodao da razgraničenje predstavlja "ubrzan razvoj diktature do fašizma u Srbiji", ocenivši da je to "antiustavno i dubinski štetno" po državu.

Jeremić je dodao i da je proces "razgraničenja" sa jednom od etničkih manjina u državi opasan presedan koji će uzrokovati domino efekat.

Reagovao je predsednik GO SNS-a Marko Đurić koji je rekao da "danas pola Kopaonika pripada Albancima zahvljaujući Jeremiću, Đilasu i sličnima".

"To je bilans njihove vladavine", poručuje Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

"Lažni patriota Vuk Jeremić presekao je sa svojim partijskim prijateljima Srbiju na Kopaoniku, i on i Dragan Đilas, i svi ostali iz njihove družine su ti koji su nas razgraničili sa Albancima, i to tik ispod Pančićevog vrha", poručio je Đurić.

Dodao je: "Osim što su na ovaj način, predajući srpske teritorije sticali drugima, oni su vrlo dobro umeli da stiču i sebi, i to bi i danas da nastave da rade".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво