Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja

Kosovska policija nije dozovolila koordinatorki Upravljačkog tima za ZSO Vinki Radosavljević da pređe administrativni prelaz Jarinje i da nastavi put ka Raškoj, gde je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa KiM.

Radosavljevićevoj je, kako prenosi TV Most, albanski predstavnik Kosovskih policijskih snaga zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

"Na Jarinje sam došla oko 12 časova kolima, ali mi je jedan član KPS odmah prišao i izdvojio iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog i ovlašćenje za automobil rekao je da ne mogu vikendom da prelazim", rekla je Radosavljevićeva.

Navela je da joj je tražio da napiše izjavu i rekao da će slučaj da preda javnom tužiocu, iako, kako je istakla, nikakav prekršaj nije napravljen.

"Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire", rekla je Radosavljevićeva za TV Most.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila Jarinje i da nije imala slične probleme, da današnju neprijatnost ocenila je kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

U prilog tome navodi da je poslednjih meseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, te veruje da je to izazvalo "nervozu kod nekih" zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Kaže i da je o ovom slučaju obavestila i zamenika ministra kosovske policije Milana Radojevića i upitala ga da li ima pravo da normalno radi svoj posao.

"Odazvaću se pozivu javnog tužioca ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje", zaključila je Radosavljevićeva.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 11. avg 2018, 21:42)
km [neregistrovani]

gb

Jos jedan dokaz da su Albanci ti koji stalno izazivaju sukobe i provociraju!

(subota, 11. avg 2018, 19:11)
Dragan R [neregistrovani]

Tužna činjenica

Jedan od mnogih dokaza da Priština svesno minira pregovore.

(subota, 11. avg 2018, 18:46)
anonymous [neregistrovani]

Ma braćo, doðite vi u RS, ovde vam niko ne sme ništa! Niko vas na granici zaustaviti neće!

Napravićemo mi od RS novu kolevku srpstva.

(subota, 11. avg 2018, 18:10)
Roki [neregistrovani]

To

Nista sto ne bi ocekivali od Albanca

(subota, 11. avg 2018, 18:00)
Mirka [neregistrovani]

Već viđeno

Još jedan slučaj koji pokazuje da su Albanci na sve spremni samo da se spreči formiranje ZSO.