Vulin: Bezrezervna podrška Kine po pitanju KiM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom i zahvalio mu na principijelnom stavu Kine i bezrezervnoj podršci Srbiji po pitanju KiM u Savetu bezbednosti UN.

Aleksandar Vulin je istakao da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku uz potpunu posvećenost vojnoj neutralnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin i Li su naveli da su lični odnosi prijateljstva i međusobnog poštovanja dvojice vrhovnih komandanata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Si Đinpinga dali veliki doprinos i ubrzali saradnju ministarstava odbrane dve zemlje.

Ministar Vulin je naglasio da je strateško partnerstvo Srbije i Kine svetao primer međunarodne saradnje i naglasio da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije.

Takođe je rekao da Ministarstvo odbrane daje svoj puni doprinos uspostavljenom odličnom nivou saradnje i odnosa dve prijateljske zemlje.

Vulin je ambasadoru zahvalio i na pozivu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji će se održati u oktobru u Kini, a koji mu je zvanično uputio ministar nacionalne odbrane Kine Vei Fenghe.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво