Kuoči: Jačanje odnosa Srbije i NATO-a od koristi za region

Komandant misije KFOR na Kosovu Salvatore Kuoči izjavio je da je jačanjanje odnosa između NATO-a i Srbije od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region.

Kuoči je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, rekao, kometarišući kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, da se KFOR obično ne bavi politikom, prenosi RTCG.

"Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbednosnim izazovima, i zajednička saradnja može doneti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu", rekao je Kuoči.

Kuoči je, govoreći o Crnoj Gori koja je prošle godine postala članica NATO-a, rekao da imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.

"Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbednosti kao partner NATO-a. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder bezbednosti", ukazao je Kuoči komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika vojske u tu mirovnu misiju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 10. avg 2018, 23:55)
Fudbaler [neregistrovani]

KiM

Данас се суочавамо са заједничким безбедносним изазовима, и заједничка сарадња може донети стварне предности Србији, њеним грађанима и ширем региону.Србија никада неће ући у НАТО.

(petak, 10. avg 2018, 12:55)
Ђорђе [neregistrovani]

Куочи: Јачање односа Србије и НАТО-a од користи за регион

Командант снага КФОР на Косову, Салваторе Куочи је у праву. Сарадња са војно неутралном Србијом је добра. Само нека увек буде мир. Зато и КФОР постоји на Косову. То треба да је интерес свих. Да договор буде најважнији.

(petak, 10. avg 2018, 12:13)
anonymous [neregistrovani]

korist

Naravno da region ima koristi. U vasu korist ne sumnjamo. Ali imaju li koristi Srbi u Srbiji i van Srbije?

(petak, 10. avg 2018, 12:08)
anonymous [neregistrovani]

Pitanje

Kad će NATO da shvati da je Kosovo i Metohija teritorija Srbije koju je on okupirao i predao albancima?

(petak, 10. avg 2018, 11:51)
anonymous [neregistrovani]

Ne NATO

19 godina je proslo, ni da se izvinete Srbiji, ni da platite za stetu koju ste napravili, i sad zelite jacu saradnju, neka hvala vi nam okupirate deo teritorije a mi da saradjujemo sa vama? Na kraju ce Srbija uci u NATO pa da se spremamo za istocni front da krenemo na Rusiju... Nikad saradnja sa NATO-m ne znaci da trebamo ratovati protiv njih, ali ne treba ni da se ponizavamo da nas svako gurka kako hoce..

(petak, 10. avg 2018, 11:37)
anonymous [neregistrovani]

mala

Srbija ne zeli da udje u NATO, ali je uvek spremna da saradjuje sa njima.