Polemika Đurića sa DSS-om i Narodnom strankom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zalaže za razgraničenje sa Albancima. Iz DSS-a su saopštili da predsednik krši Ustav i da se priprema raspad zemlje, dok je lider Narodne stranke na "Tviteru" napisao da razgraničenje podrazumeva formalni pristanak Srbije na trajno otuđenje dela svoje teritorije. Marko Đurić navodi da su upravo oni, svako na svoj način, "najzaslužniji" za razbijanje države i kosovsku nezavisnost.

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da "približavanje zadatog roka za priznanje nezavisnosti Kosova onemogućava predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da od srpske javnosti i dalje skriva sve detalje pregovora o statusu Kosova i Metohije, koje neovlašćeno vodi".

Izjavom da se "zalaže za razgraničenje sa Albancima" i da je "to politika koju predstavlja", Vučić deluje suprotno Ustavu, jer to podrazumeva zalaganje za promenu granica Srbije i odricanje od dela njene teritorije u korist kosovskih secesionista, ukazuje DSS, prenosi Fonet.

Reagovao je i lider Narodne stranke Vuk Jeremić koji je na Tviteru naveo da "razgraničenje sa Albancima" podrazumeva formalni pristanak Srbije na trajno otuđenje dela svoje teritorije – ne samo KiM, već i Preševa.

"A onda sledi otvoreni fašizam, u kome se više neće gubiti samo posao, već i sloboda ili glava. To moramo sprečiti", napisao je Jeremić.  

DSS-u i Jeremiću odgovara potpredsednik SNS-a Marko Đurić u izjavi za Tanjug – ističe da su upravo oni, svako na svoj način, "najzaslužniji" za razbijanje države i kosovsku nezavisnost.

Rekao je da je upravo Jeremić, "svojim besmislenim potezima, najpre pred Međunarodnim sudom pravde, zatim dovođenjem Tačija na sednicu Saveta bezbednosti UN mesec dana pre samoproglašenja nezavisnosti Kosova, kao i bezbroj drugih štetnih poteza po državu – dao nemerljiv doprinos secesionističkom pokretu".

Kad je reč o DSS-u, Đurić ocenjuje da je vrhunac licemerja da ta stranka danas optužuje bilo koga da se zalaže za raspad zemlje, jer je upravo ona svojim (ne)činjenjem dala najveći i najkonkretniji doprinos razbijanju države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво