Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u Beogradu delegaciju Senata SAD informisao o stanju i položaju Srba u južnoj pokrajini i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor vladine Kancelarije je naglasio da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od 15 tačaka.

Đurić je istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem.

"Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja", rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viša savetnica u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala je i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 09. avg 2018, 14:43)
Dragan R [neregistrovani]

Sve je mogućnost

Svaki dijalog je potencijalna šansa i moramo biti toga svesni, bio taj neko američki senator, ruski predsednik ili bilo ko drugi.

(četvrtak, 09. avg 2018, 14:35)
anonymous [neregistrovani]

mala

Svi oni dobro znaju na kom su polozaju nasi Srbi samo se prave da ne znaju.