Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u Beogradu delegaciju Senata SAD informisao o stanju i položaju Srba u južnoj pokrajini i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor vladine Kancelarije je naglasio da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od 15 tačaka.

Đurić je istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem.

"Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja", rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viša savetnica u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala je i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи