Popović: Srbi nisu kukavice, borićemo se za Kosovo

Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244, jer je Kosovo oduvek bilo, jeste i biće Srbija, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. 

Popović je to rekao otvarajući Dragačevski sabor trubača u Guči, odakle je poručio i da će se u Prizrenu opet pevati "Srpska se truba sa Kosova čuje".

Popović je ukazao da Srbija nije u lakoj situaciji, jer je sa raznih strana pritiskaju zbog Kosova, ali je podsetio da su naši preci bili u još težim situacijama pa su uvek bili junaci i čuvali Kosovo.

"I mi ćemo se boriti za Kosovo. Srbi nisu kukavice, Srbi su hrabar narod i mi ćemo opravdati hrabrost naših predaka. Naravno, Srbija je mudra i pametna i Srbija je u ovim pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Kosovo je oduvek bilo, jeste i biće Srbija", podvukao je Popović.

Kaže da srpske emocije, Srbiju i Srbina niko ne može bolje da razume nego "naša braća Rusi", te izrazio zadovoljstvo što je današnjem otvaranju sabora prisustvovao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i što će sutra Guču obići portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"U ovim teškim vremenima kada nas pritiskaju zbog našeg svetog Kosova, mi želimo svima njima u inostranstvu odavde iz Guče da pošaljemo poruku koja glasi - Srbija nije sama, uz Srbiju su ceo ruski narod i predsednik Rusije Vladimir Putin", naglasio je Popović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво