Popović: Srbi nisu kukavice, borićemo se za Kosovo

Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244, jer je Kosovo oduvek bilo, jeste i biće Srbija, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. 

Popović je to rekao otvarajući Dragačevski sabor trubača u Guči, odakle je poručio i da će se u Prizrenu opet pevati "Srpska se truba sa Kosova čuje".

Popović je ukazao da Srbija nije u lakoj situaciji, jer je sa raznih strana pritiskaju zbog Kosova, ali je podsetio da su naši preci bili u još težim situacijama pa su uvek bili junaci i čuvali Kosovo.

"I mi ćemo se boriti za Kosovo. Srbi nisu kukavice, Srbi su hrabar narod i mi ćemo opravdati hrabrost naših predaka. Naravno, Srbija je mudra i pametna i Srbija je u ovim pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Kosovo je oduvek bilo, jeste i biće Srbija", podvukao je Popović.

Kaže da srpske emocije, Srbiju i Srbina niko ne može bolje da razume nego "naša braća Rusi", te izrazio zadovoljstvo što je današnjem otvaranju sabora prisustvovao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i što će sutra Guču obići portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"U ovim teškim vremenima kada nas pritiskaju zbog našeg svetog Kosova, mi želimo svima njima u inostranstvu odavde iz Guče da pošaljemo poruku koja glasi - Srbija nije sama, uz Srbiju su ceo ruski narod i predsednik Rusije Vladimir Putin", naglasio je Popović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 09. avg 2018, 13:32)
anonymous [neregistrovani]

1244

Rezolucija 1244 je jedini pisani dokument koga se treba drzati.Ako rezolucija 1244 nestane KOSOVO je izgubljeno.Niko ne sme dozvoliti da se Rezolucija 1244 zameni sa necim drugim