Koha ditore prekida odnose sa Tačijem

Zbog optužbi Hašima Tačija da Koha ditore zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića, taj list je na prvoj strani objavio da prekida sve kontakte sa kosovskim predsednikom.

Na pitanje novinara Koha ditorea kako bi reagovao kada bi predsednik Srbije koristio identične argumente za sever Kosova, kakve Tači navodi kada govori o priključenju Kosovu "Preševske doline", Hašim Tači je odgovorio: "Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij".

Koha ditore je saopštila da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Tačijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list "govori u ime Vučića".

Navodi se da će list izveštavati sa događaja čiji je Tači učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima, sve dok ne povuče reči izgovorene o Koha ditore.

I Udruženje novinara Kosova je kritikovalo Tačija, uz ocenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.

broj komentara 0 pošalji komentar