Polemika Vesića i Đilasa o PKB-u

Goran Vesić je rekao da je Dragan Đilas "dok je vladao PKB-om" oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom menadžmentu. Đilas je negirao Vesićevu izjavu, tvrdeći da je država PKB-u otpisala deo obaveza u vrednosti od oko 30 miliona evra.

Šef odborničke grupe "Zajedno za Srbiju" u Skupštini Beograda Dragan Đilas kritikovao je odluku o prodaji PKB-a, koji, navodi, država namerava da proda za 100 miliona evra.

Komentarišući Đilasove navode, član Predsedništva SNS-a Goran Vesić je rekao da razume reakciju šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" i da razume "da je besan, jer mu je izmakao glavni plen" koji je trebalo da uzme dok je bio na vlasti zajedno sa svojim prijateljima tajkunima.

"Đilas je uvek ljut kada ne može da zaradi a kada ne može da zaradi na račun države i građana tada je besan baš kao danas", naglasio je Vesić dodajući da se najbolje vidi na primeru PKB-a kako Đilas pravi pare na račun građana.

"U periodu od 2011. do 2013. godine dok je Đilas vladao PKB-om njegovom menadžmentu koji je došao iz firme njegovog najboljeg prijatelja tajkuna država je oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza!? Tako je Đilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom menadžmentu koji je doveden iz tajkunske firme da bi se taj isti menadžment zadužio kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra", naveo je Vesić.

Član Predsedništva SNS-a je dodao da je Đilas, kako bi nagradio svoje "menadžere" za ovaj veliki uspeh, pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da ovim direktorima isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi.

Tu odluku je, kako podseća, Privremeni organ poništio.

"Za razliku od Đilasa od 2013. godine zarade zaposlenih se isplaćuju redovno i ne duguje se državi za radni staž", podseća Vesić u saopštenju povodom tvrdnje Đilasa da se PKB prodaje po duplo manjoj ceni od one kojoj je to preduzeće nuđeno na prodaju 2013. godine.

"PKB je klasičan primer da nema tih narodnih para koje Đilas neće da potroši kako sebi ne bi obezbedio korist. Očekivao je da postane vlasnik PKB a da je tako potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio vlast i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda", smatra član Predsedništva SNS-a.

Đilas odgovara Vesiću

Đilas je zatim negirao Vesićevu izjavu. Tvrdi da je država PKB-u otpisala deo obaveza u vrednosti od oko 30 miliona evra.

On, takođe, tvrdi da je PKB za vreme njegovog mandata preuzet sa više od 80 miliona evra duga, računima za struju koji nisu plaćani 14 godina, kao i neplaćenim porezima i doprinosima na plate i bez ijedne investicije u razvoj u prethodnih 25 godina.

On kaže da su tada raskinuti nepovoljni ugovori sa "Imlekom" za otkup mleka i "MK Komercom" za šećernu repu, da su izgrađene dve nove najsavremenije farme krava i očišćen veliki broj kanala.

Govoreći o svom imovinskom stanju, koji, kako kaže, zamenik gradonačelnika Goran Vesić stalno pominje, Đilas ističe da je tačno da je 2007. prijavio automobil, ušteđevinu i kuću koja se vodila na njegovu suprugu.

U istoj toj prijavi, kaže Đilas, navedeno je da je on bio suvlasnik kompanije "Multikom – Dajrekt Medija", čiji je godišnji promet, kako navodi, bio 95 miliona evra.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво