Vladika Teodosije: Srbi treba da ostanu na Kosovu i Metohiji

Episkop raško-prizrenski Teodosije poručio je na molebanu za Kosovo i Metohiju u manastiru Gračanica da Srbi treba da ostanu na tom prostoru bez obzira kakvu odluku "moćnici ovog sveta" budu doneli.

"Kako god bude i kako god moćnici ovoga sveta budu odlučili treba da ostanemo i opstanemo na svome, čineći sve što je do nas kako bi nam bilo bolje", rekao je Teodosije.

Kako prenosi KoSSev, Teodosije je izrazio žaljenje što Srbi prodaju svoju imovinu.

"Tu nema ni blagoslova ni sreće, ni nade. Pokažimo da imamo snage, da živimo u miru sa svima oko nas i da nećemo da prihvatimo da nas niko premešta tamo-amo kao da smo stranci u svojoj kući", savetovao je episkop raško-prozrenski.

Vladika je napomenuo da su kroz istoriju Srbi na Kosovu gubili kada god su "poverenje u Boga zamenili poverenjem u čoveka".

Dodao je da se seća devedesetih godina kada su se mnogi pouzdali u jednog čoveka misleći da će im on pomoći.

Nažalost, to se pokazalo kao velika zabluda, jer upravo što njegovom samouverenošću i gordošću, što svetskom nepravdom, naš narod u velikoj meri nateran u izgnanstvo, zaključio je Teodosije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво