Haradinaj: Granice se menjaju samo ratom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da se protivi podeli Kosova ili "korekciji granice" sa Srbijom, dok kosovski predsednik Hašim Tači ističe da podržava "preispitavanje granica" sa Srbijom, jer to smatra "jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu".

"Granice se postavljaju ratom, samo će ih rat promeniti. Svi Albanci bi voleli da se Preševo pripoji Kosovu, ali znate da su granice postavljene sa ulaskom NATO, 10.000 ljudi je poginulo zbog tih granica, ne možete se igrati sa granicama", rekao je Haradinaj posle sastanka kosovske vlade.

Istovremeno, kosovski predsednik Hašim Tači poručuje da podržava "preispitavanje granica" sa Srbijom jer to smatra "jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu".

"Da budem sasvim jasan, ja sam vremenom odbacio opciju podele i razmene teritorija, ovde pričam samo o preispitivanju, odnosno korekciji granice mirovnim putem i to za dobrobit Kosova", napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači tvrdi da protivnici ovog predloga vrše propagandu za podelu i razmenu teritorija i navodi da u toj situaciji građani Kosova treba na referendumu sami da odluče ko je u pravu i koja je opcija u interesu Kosova.

Kako prenosi RTK2, Haradinaj se zahvalio komandantu američkih snaga Kfora Niku Dučiću, kojeg je nazvao "Amerikancem kosovsko-srpskog porekla", na "dobro obavljenom poslu u blizini jezera Gazivode".

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво