Haradinaj: Granice se menjaju samo ratom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da se protivi podeli Kosova ili "korekciji granice" sa Srbijom, dok kosovski predsednik Hašim Tači ističe da podržava "preispitavanje granica" sa Srbijom, jer to smatra "jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu".

"Granice se postavljaju ratom, samo će ih rat promeniti. Svi Albanci bi voleli da se Preševo pripoji Kosovu, ali znate da su granice postavljene sa ulaskom NATO, 10.000 ljudi je poginulo zbog tih granica, ne možete se igrati sa granicama", rekao je Haradinaj posle sastanka kosovske vlade.

Istovremeno, kosovski predsednik Hašim Tači poručuje da podržava "preispitavanje granica" sa Srbijom jer to smatra "jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu".

"Da budem sasvim jasan, ja sam vremenom odbacio opciju podele i razmene teritorija, ovde pričam samo o preispitivanju, odnosno korekciji granice mirovnim putem i to za dobrobit Kosova", napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači tvrdi da protivnici ovog predloga vrše propagandu za podelu i razmenu teritorija i navodi da u toj situaciji građani Kosova treba na referendumu sami da odluče ko je u pravu i koja je opcija u interesu Kosova.

Kako prenosi RTK2, Haradinaj se zahvalio komandantu američkih snaga Kfora Niku Dučiću, kojeg je nazvao "Amerikancem kosovsko-srpskog porekla", na "dobro obavljenom poslu u blizini jezera Gazivode".

broj komentara 21 pošalji komentar
(sreda, 08. avg 2018, 12:31)
anonymous [neregistrovani]

Rusija???

On priča jer zna kakva je trenutna situacija u Srbiji. Zna da dobra većina naroda u Srbiji ne bi da ide opet da gine na Kosovu koje je inače izgubljeno i sa tim su se naši političari složili, polako nam pričaju i javno o tome (treba da branimo Vranje), tako da toliko o tome. A Rusija? Rusija gleda samo svoje interese kao i SAD i sve vodeće svetske sile, tako da ne razmišljajte o tome da će neko doći i boriti se za "Bratsku Srbiju".

(sreda, 08. avg 2018, 11:59)
Воронцов [neregistrovani]

Превише су се осилили

Мисле да то што им је пошло за руком уз помоћ НАТО агресије 1999. може увек се поновити.

(sreda, 08. avg 2018, 00:25)
anonymous [neregistrovani]

jace

U nedostatku pametnijih predloga cusmo i ovo.

(utorak, 07. avg 2018, 22:38)
anonymous [neregistrovani]

LOL

Prica covek iz licnog iskustva.

(utorak, 07. avg 2018, 22:22)
Kosta [neregistrovani]

Granice

Haradinaj je ratnohuškač..

(utorak, 07. avg 2018, 21:49)
anonymous [neregistrovani]

A pazi sad

Zamisli naši da spomenu rat i to samo jednom, istog trena bi nam uveli sankcije i proglasili nas genocidnim, i agresivnim narodom.

(utorak, 07. avg 2018, 20:19)
anonymous [neregistrovani]

slika

Haradinaj isuviše često i smelo koristi reč rat, nešto mu se neprestano vrzma po glavi, neka pazi da mu se o glavu i ne obiju.

(utorak, 07. avg 2018, 20:13)
Ivko [neregistrovani]

Granice

Citam i ne verujem. Covek iz divljeg plemena sa neprohodnih predela Prokletija Srbima porucuje o menjanju granica ratom! A mi sve ratom mozemo,samo u miru gubimo! Iz njegovih usta u...

(utorak, 07. avg 2018, 20:02)
Mita [neregistrovani]

Haradinaj ne miruje.

Jasno je da Haradinaj nema nameru da mirnim putem dodje do resenja. Namerno izaziva sukobe.

(utorak, 07. avg 2018, 20:00)
AS [neregistrovani]

Bacena rukavica

Haradinaj zapravo porucuje da je spreman na rat radi Velike Albanije. Tu ce naici na otvoreno prihvatanje izazova- Srbija nikada nece dopustiti velike snove Albanaca.