U septembru osnivačka skupština Saveza za Srbiju

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović najavljuje da će početkom septembra biti održana osnivačka skupštinu kada bi trebalo da se potpiše sporazum o formiranju Saveza za Srbiju. Trideset tačaka programa ovog saveza su "jasan put za promene na bolje u Srbiji i zaustavljanje propadanja", rekao je Stafnović u intervjuu "Fonetu".

Stefanović predviđa da će time politička aktivnost Saveza za Srbiju dobiti dodatnu dinamiku i za avgust najavljuje razgovor predstavnika članica sa građanima širom Srbije, čije su dosadašnje reakcije odlične, a "sale pune".

Govoreći o vladi koju bi ovaj savez formirao, Stefanović objašnjava da bi ona bila prelazna sa nestranačkom ličnošću kao premijerom i da u njoj ne bi bilo nikog od stranačkih lidera, već samo stručnjaka.

Njen zadatak je da u vremenu od godinu dana pripremi osnove kako bi se održali normalni, slobodni izbori, ističe Stefanović, koji smatra da takvi uslovi sada ne postoje.

Prema njegovim rečima, Savez nije DOS, "više je od koalicije, a manje od jedinstvene partije", jer članice u nekim delovima imaju potpuno različite programe, ali su u nekim neverovatno slične.

Stefanović vidi "maksimalna poklapanja" u zalaganju za socijalnu državu i jednakost, za slobodne medije i sudstvo, za borbu protiv kriminala i fer i slobodne izbore.

"Napravili smo zajednički program, ovo nije savez koji se bori za rušenje jednog čoveka", napomenuo je Stefanović i pozvao da se ostave po strani programske i ideološke razlike, koje "postoje i neće nestati".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво